Detail hlášky #20538

<BadBoyKilla> Vista nemá oproti Xp skoro žádný rozdíl, až na to že se tam tam musí Microsoft word kupovat a instalovat zvlášť.
<feelda303> Odkdy byl MS Word soucasti Windows? LOL :-)
<StenSoft> Záleží na verzi ISO obrazu cracklých Windows :)

Informace o hlášce

Datum přidání: 9. 8. 2008
Kategorie: Hlášky
Autor: LosCatmanos (51 hlášek)
Hlasování: Zumongar, ScrappyCoco, Harys, Punkenstein, jkacmacek, Lamer666, incucu, Bety888, hawkey, jsemvpraci, Backup, love--sucks, brumla, skeblik, Zippy101, OpaGe, Se7h, Sargon, Acorp, sea, JohnySkelet, -TooM-, Danik02, Laurelinad, hasahm, Severina, SkyHaven, saft, dikobraz, Chapi, w3m, beorn, Othrondir, Jehudo, chylex, PavlinII, ubozak, Mirator, Murk, Vlk, petya, Speedlo, Danol, Nevermore, Beezer, Dorflow, GH0ST, Ptolemaios, PeeKay, wegas, blueW200, DMDave92, tomikdvorak, Ripper, Filek, McBobr, Slay, Cejda, dwander, Ondruch, Witek, Orlan, DMRaper, Sobosss, tocra, Denebola, Traitor, Fatal1t, Cinvor, Wimpo, popik34, simply_v, Haja024, Gregor, barney33, Derevin, Renee, zakolu, Accept, luciferrus, kudli, AMD, czKarlos, abouttabs, Alcarmo, DragoonX, kocird, SkweerookL, Dreamer1425, Baltazzar, Wauder, domvala, ScOrPiOn9, DarthOptimus, Morv, petan012, tristaver, schneck, Snake, Pajasas, kocicak, kecal_op, Trand, inkara, Polymorph, B-ree-m, cocker, Eveni, Trigerog, kapoka, Liman, Danny_T, genius920308, pali6, fabiocz, soustruh, Apophis, bosorka, jksdf, repley, Nekromancer, JerichoBM, Tadashi, Nyan, fatalixi, Sally, Lugi, rybenka59, SidiusM, Remetak, crow91, Reiki, mmenie, kantare, Rotwajler24, rendlik, aewin_cz, jfk, HonzaRez, Neuromancer, Groove, Skay, _CJ_, Matesss, Twinky, minig, johnyvolta, Pajusa, bradl3y, zgrossl, Lei, Gorkil_the_goblin_king, Gasert, Bazim, Awenis, Radek9, ShoteQ, bkbosorka1, z0nt0r, Tceld, Celer, anela, ciakval, Highlander, forceLord, ipek007, x_mystique, Lida79, Ozzy, csefko, vasek004, Sha-a-kaa, spiderpig, Herda, JiMi89, WellBloud89, Metodej, Hamagen, tommander, Keeehi, gebik, vinczenzo, aalfred, Cubis, Marcus7, PatchmaN, Goues, freferg, Beerius, Marty008cz, Einhasad, Honya, venca163, vaevictis, Lorandel, Milhauzz18, Banan, YDraigGoch, Sejsel, Michi, Rimmoncze, horry, jurda, Loxcom, zelvak, sanka19, sejky32, Hroner, KorYi, TheReptalek, Schade105, Ruprecht, Griffon, Finarfin, KaseO, Shark94, Danad, TidO, Finer5950, Kapitan, sendvo, grandimir, TuzkaDruha, Trigger, Elgurth, Elisabetha, olejovka, lennyd, GorTavaro, Thargas, Lemra, Annacerv, Kwisatz_Haderach, Coolak 565 pro a TKIM, BubblyBubble, Tinnarr, oOJoKeROo, s1mp1, deemarc, BearPeter, lilo, Mackie, TomEF, spaly, qwertzuio, zax52, Kogaku, BMJackal, loyza, yannush, Maty991, teye, queeny31, jursmi, solidus, Asriel, lentiilka, ladys91, Lahvout, Schmeeczko, pavelnop, Peshke, staflik, S1mon, albona, Teramon, kuras, kadibudka, Exxclussive, kbtmichal, freaky_tomato, Daysi, Ejmin, cha4ser, PinkFOX, caarymary, Cassidy, Stevecek, Boxtra, HateMePls, smrduty_kojot, Aelin, crooty, hinogary, perfect, scarlaxx, Altair, matrix17, kapriiik, FrenkyB, Metzgermeister, calexman, Wery, Kethryn, Zelvi, Piitr, brutal_revenge, jezzy, Stickman, Komunard, tobytja, psychous3, Toblakai, MistrBuBak, ric4rd, piol, ilyria, killercat, CarpeNoctem, oprs
240 proti
V oblíbených: Apophis, TuzkaDruha 2 uživatelé
Oblíbenost: 66,94 %
Stav: Má kladné skóre

Diskuze

20:45
silhouette
lolci :D
12:20
MiK: Re: +
MiK
může mi někdo vysvětlit co znamená "lolci"?
Lituju lidi, kteří se smějí jen u Lamera: "dlouho jsem se tak nezasmál"
13:40
WaDa: Re: +
WaDa
To bude odvozeno ze skratky lol-lot of laugh.
Trollí Vysočina
15:39
uSux: Re: +
silhouette
Nie nahodou "laughing out loud" ? A moze to znamenat akoze dve postavy s menom Lolek ( Lolek a Bolek )... :D
02:39
vlasec: Re: +
vlasec
asi od LOL, někdo, kdo je k smíchu
23:31
MiK: Re: +
MiK
Tak to musím napsat jinak, já to pochopil, chápu že bylo LOL a potom vzniklo LOLci, ale víte jak, když to vidím, tak se mi otevírá nůž v kapse. Dělat odvozeniny ze zkratek? Se bojím aby pak rozhovor nevypadal:
a: hi, frm?
b: hi, cz, u?
a: uk, gg, gl, hf
a: thx
b: u2
Lituju lidi, kteří se smějí jen u Lamera: "dlouho jsem se tak nezasmál"
21:41
silhouette
Cracklý SW, no fuj.
Yu-Gi-Oh! TCG - Czech republic
22:53
krupy: Re: eh
silhouette
souhlasím, já taky upřednostňuju ten svobodný
23:00
CzechCloud: Re: eh
silhouette
Souhlasím že než něco krást je už fakt lepší mít ten free. I když předpokládám že spousta lidí co stejně používá jen pro zábavu a tam je to celkem i jedno.
Yu-Gi-Oh! TCG - Czech republic
10:21
Crazy_Ivan: Re: eh
Crazy_Ivan
Ony se okna daji pouzivat i k necemu jinemu nez jen pro zabavu ?? Dyt jsou vsem k smichu :-D
I lost a bomb, do you have it?
11:39
aQuaXy: Re: eh
aQuaXy
"Vsem k smichu" - pochybuju ze vsem. Jsou i lidé, kteří potřebují maximálně vědět, kde se zapne Word a kde Excel... Ne že bych mezi ně patřil, ale slovni spojeni "vsem k smichu" neni presne :)
BANG
22:37
CzechCloud: Re: eh
silhouette
Tohle je fakt ubohý. Spousta věcí na Unixových systémech v životě nerozběháš a pokud je potřebuješ na práci tak máš smůlu. Pokud ti k životu stačí Unix tak ti gratuluju, máš celkem jednoduchý život.
Yu-Gi-Oh! TCG - Czech republic
11:06
LosCatmanos: Re: eh
LosCatmanos
Z placeného softwaru používám jen Win Vista, což je nejlepší současnej OS, WinRAR a programy od Adobe (Premiere, Photoshop), nelegálně mám Mirandu. Jinak používám freeware/open-source.

V některých oblastech nejsou free varianty natolik kvalitní, aby se vyrovnaly placenému softwaru.
RIP Zidane
13:40
krupy: Re: eh
silhouette
nelegálně mirandu? to jsi sebral zdrojáky,použil vytvořil odvozený projekt a nezveřejnil jeho zdrojové kódy? Miranda je pod GPL takže musíš být fakt hnusný zmrd abys GPL porušil. doufám že se bavíme o programu pro IM
10:42
vlasec: Re: eh
vlasec
nebo ji má jako pack z nějakého warfora a chudák si myslí, že je to nelegální :D
13:20
LosCatmanos: Re: eh
LosCatmanos
Protože Mirandu používám jako ICQ klienta. V licenci ICQ je, že se může používat pouze s oficiálním klientem, takže qip, miranda (+ další klienti) se používají v rozporu s licenčními podmínkami.
RIP Zidane
14:06
krupy: Re: eh
silhouette
to se tedy nelegálně připojuješ do ICQ ale s mirandou to nemá nic společného. Nelegální je tedy tvé připojení do ICQ,ne spušťěná miranda.
22:38
CzechCloud: Re: eh
silhouette
Používání Mirandy a Qipu je samo o sobě nelegální (licenční podmínky AOL) a názorem na Visty souhlasím. Už bych bez nich nedokázal svoji firmu řídit.
Yu-Gi-Oh! TCG - Czech republic
23:24
matej21: Re: eh
silhouette
proc by melo byt pouzivani mirandy nelegalni? kdyz se budu pripojovat do jinych siti (napr. jabber) tak zadnou licenci neporusuju...
02:06
puchino: Re: eh
silhouette
Co take ponuka Vista oproti trebars XP co sa tyka riadenia firmy? Dajme tomu ze si v zivote nepocul trebars o Small Bussines Server (balik OS/DB a aplikacii priamo pre firmy od Microsoftu) tak mi teda povedz co take ti ponuka Vista co priamo napomaha riadeniu firmy. Mam inu otazku. Mas firmu. V nej par PC s Vistou. Par PC znemana LAN a pripojenie na internet (dnes bezna vec aj v tych najmenej soleventnych firiem) a rad by som teda vediet ci ti routovaci firewall obstarava Vista ktora nedokaze natovat v jadre? Len zistit tvoju IP a z tvojej firmy dokonale podporovanej OS MS Vista sa stane povedzme obrazne "rit homosexuala". Podotykam ze sam som uzivatel OS Windows a zrovna pisem z XP - downgrade na poziadanie z Vista. Ked si zhrnieme co VYZNAMNE oproti XP priniesla Vista tak to bude snad iba AERO (okamzite vypinam, ked chcem omalovanky poprosim dceru nech mi nieco nakresli) a UAC (nastroj pre BFU ktory chrani OS pred idiotmi co oklikavaju automaticky vsetko, vyborna vec ak za PC sedi nezodpovedny zasran alebo proste amater - co je vacsina ludi a teda Vista a UAC maju opodstatnenie ale vo firmach kde sa tieto problemy riesia inak je to zbytocnost). Podla mna by mali tu na lamerovy zalozit kategoriu na "hlasky" z diskusii.
02:11
puchino: Re: eh
silhouette
Velmi dolezita informacia. Miranda nie je iba pre ICQ. Ja trebars ICQ nepouzivam a mirandu mam (pouzivam jabber, sem tam IRC). Miranda je volne siritelna a ten co tu napisal ze to ma nelegalne za prve trepe nezmysli a za druhe ani slovom nespomenul ICQ. Tak tu nemel nezmysli.
13:21
silhouette
Nelegální není připojení se na ICQ přes mirandu. Stejně tak není nelegální připojit se k ICQ alternativním klientem, nebo si napsat vlastní program pro ICQ a jím se připojovat. To vše je naprosto legální a plně v souladu s licenčními podmínkami firmy AOL, provozovatele ICQ.

Prosím proto, aby příště další rozšiřovači "urban legends" o nelegalitě připojení k ICQ přes mirandu a další klienty si zjistili skutečný stav věcí. Jinak se tomu říká lež, nebo také zkratkou FUD.

Navíc firma AOL (znovu připomínám - je to majitel a provozovatel ICQ( vydala zcela veřejně a legálně plnou a otevřenou dokumentaci poslední verze ICQ protokolu zvanou Oskar verze 10. Tím také předem odpovídám na další FUD "urban legend o proprietárnosti a uzavřenosti ICQ protokolu" - další velmi značně rozšířené lži.

Miloslav Ponkrác
14:41
Chytrex: Re: eh
Chytrex
Tak vás taky prosím, přečtěte si ten dokument pořádně.. AFAIK je tam výčet podmínek ze kterých musí být určittý počet splněn, aby se jednalo o legálního klienta (např podpora Tzers, Flashové avatary, příp jejich reklama atd..) a holá miranda z těch podmínek nesplňuje ani 3.. Jen to umí psát přes icq a zvládá to maximálně xstatus.. takže takhle bych to viděl já..;)
23:17
silhouette
Takže za prvné: Spousta českých serverů - zejména z řad nadšenců linuxové a open source komunity tu lže a roznáší FUD ohledně nelegálnosti ICQ. Hlavní mylná informace - "ICQ používat s jiným, než oficiálním klientem je nelegální" - což je lež. Nicméně řada lidí jí používá jako základ přesvědčovací kampaně proti ICQ. Lžou.

Za druhé: Holá miranda není program na ICQ, je to univerzální IM program-obálka, které bez pluginů umí kulové. Jako taková ani není povinna žádné požadavky plnit.

Jinak si přečtete ten dokument celý - je to právnický dokument a jako význam má jako celek, nebo jako pár vět z něj. Osobně jsem si jist, že bych před soudem s jeho licencí snadno uhájil jak mirandu, tak QIPa zcela určitě jako klienta splňující všechny podmínky AOL k legálnímu provozování ICQ - a to i u holé mirandy s holým ICQ pluginem.

Pokud ovšem vezmu Vámi vytržený odstavec, o který se opíráte - i ten může miranda splnit. Pluginy jí doplníte o cokoli - existuje dokonce i plugin, který doplní do mirandy zobrazování reklam z ICQ - je úchvatný! Musel jsem ho zkusit, to prostě nejde nezkusit :-)
23:19
silhouette
Koukám, že jsem psal moc rychle:

Namísto: "Jinak si přečtete ten dokument celý - je to právnický dokument a jako význam má jako celek, nebo jako pár vět z něj."

Jsem chtěl napsat: Jinak si přečtete ten dokument celý - je to právnický dokument a význam má POUZE A JEN jako celek, NIKOLI jen pár vět z něj.
00:44
Plnt: Re: eh
Plnt
FUD tady rozšiřujete vy, protože AOL povoluje připojeni k jejich síti za pomoci OSCAR protokolu pouze při dodržení velmi striktních podmínek, které Miranda + ICQ plugin ani QIP nesplňují. Jistou nadějí je vývoj XMPP brány pro ICQ. Ta ale zatím není v použitelném stavu a pokud vím, tak ani oficiálně představená.
http://slashdot.org/article.pl?sid=08/01/18/1748218

Dalším velice významným mínusem ICQ je nemožnost použití pro firemní komunikaci kvůli restriktivní licenci.
:&)~
02:28
puchino: Re: eh
silhouette
:) Za prve termin "pravnicky dokuement" je vyjadrenie hodne deti z pieskoviska. Ide o pravny dokument.
Za druhe vsetky disclaimery, zmluvy a pod na internete su proste nezmysel lebo su pravne nevymahatelne. Vysvetlim. Predstavte si ze poznate isteho Adama Halusku. Pridete do hypermarketu do oddelenia IT kde su PC ktore je mozne si osahat a su pripojene na net (Tesco, Datart, Computer World atd atd atd) alebo na ine miesto z volnym pristupom na net (free wifi - v kazdom mestecku uz bezna vec) a v nasledujucom slede vytvorite email na meno Adam Haluska s adresou tohto cloveka, pripadne aj jeho telefon a nasledne zaregistrujete trebars ICQ alebo objednate tovar na dobierku. Vsetko je OK. Adam Haliska existuje, zadal vsetky potrebne udaje ale predsa ide o podvod. Pod tymto ICQ kontom zacne trebars sirit SPAM flooding a uz je problem. Adam Haluska porusuje "zmluvne" podmienky ktore odsuhlasil a ani o tom nevie. DOmov mu pride tovar ktory si neobjednal (vela eshopov to proste riskne) tak kde je problem. Uz asi tusite kam mierim.

Ohanate sa tu totiz nicim co Obchodny a obciansky zakonnik jasne definuje. V CR a SR sa povazuje dohoda dvoch a viacerych stran povazuje za uzavretu aj v pripade ak ide o ustnu dohodu ale musite to preukazat. V tomto pripade sa neda preukazat nic. Neda sa dopatrat ze ste tieto konta (email a ICQ) zalozili vy kedze to bolo z volne pristupneho miesta ktore sa neda dokonale odsledovat a teda sme pri rozuzleni problemu. Tieto zmluvy NEMAJU ZIADNU PRAVNU HODNOTU v nasej krajine takze su to iba nepodstatne zbytocnosti. Snad ste to pochopil.
15:13
Apu: Copyright? O:-)
silhouette
ja mam ilegalne Wokna (XP), WoW (priamo z oficialnej stranky :)), CSko a tiez porusujem licenciu ICQ :) a ete vela filmov... plateny-neplateny, naco mam net? :D
Your computer has been infected by virus. Please, pour hot tea to the CD-ROM.
22:35
CzechCloud: Re: Copyright? O:-)
silhouette
Na informace a porno.
Yu-Gi-Oh! TCG - Czech republic
02:32
puchino: Re: Copyright? O:-)
silhouette
Uz capem na co mas tie Visty. V tomto pripade vo firme dokonaly OS.
10:55
krupy: Re: Copyright? O:-)
silhouette
no na nelegální hudbu a filmy máš právo když platíš výpalné z hard disku a médií. A pouze pro osobní použití. Autorský zákon to nezakazuje.
02:30
puchino: Re: Copyright? O:-)
silhouette
Ked sukas ovce do zadku tiez to zakon nezakazuje. To vsak neznamene ze je to povolene. V tvojom pripade ta ospravednluje ze si ovplivneny uzivanim tejto praktiky tvojich predkov po meci.
01:17
Snake: Re: Copyright? O:-)
Snake
Občané mají právo dělat cokoliv, co zákon nezakazuje. To je v ústavě. A nevím, jestli má krupy pravdu, ale jestli to tak není, tak by to tak mělo být - když už to výpalné platím, tak si něco pro osobní potřebu stáhnu. To, že autoři toho co stahuju, z výpalného neuvidí ani korunu, je věc jiná, je to smutné, ale nemůžu s tím nic dělat - jsme chudý student a kupovat si každé cédéčko co chci poslouchat bych fakt finančně neutáhl, nehledě na to, že bych to pak stejně musel ripovat, protože to chci nahrát do mobilu.
R.I.P. Zidane
22:37
nakopnuta_sova: Re: Copyright? O:-)
nakopnuta_sova
Myslím, že šukání ovcí do zadku by se dalo spláchnout pod "týrání zvířat" a to už zákon zakazuje.
Registrace i obnova hesla už fungují, veledík vedení! Dračice a další - vraťte se :-)
15:48
baffiak: Re: Copyright? O:-)
silhouette
tazko by si to tam zaradil pod "tyrani zvirat" a takto si ani neviem predstavit, ako konkretne by si to definoval. to by si mohol potom pomaly "sukani" zaradit vo vseobecnosti ako trestny cin.
16:47
nakopnuta_sova: Re: Copyright? O:-)
nakopnuta_sova
Tak nepředpokládám, že sex se zvířetem by byl ze strany toho zvířete dobrovolný a to už by se pod týrání (taková zvířecí obdoba znásilnění) spláchnout dalo, ale jak to prokazovat? Že zvíře neuteklo či mu v útěku dotyčný zabránil svázáním zadních nohou nebo podobně? Nebo si někdo myslí, že by se ovce nechala otralala do zadku dobrovolně - nebo vůbec angažovalo zvíře v sexuálních aktivitách s člověkem? Nepočítám různé domácí ližpinče, které si paničky chovají právě proto...

Ale pravda je, že jsem myslel, že to trestné je a ono ne že by nebylo, ale není na to paragraf a u týrání zvířat to není výslovně uvedeno, takže by to byl souboj advokátů - http://www.parlamentnilisty.cz/politika/poslanecka-snemovna/Hnusne-a-ujete-Ctete-co-politici-rikaji-na-sex-se-zviraty-258112

"Jak jsme již napsali, záleží ale na interpretaci a o zoofilii se tam výslovně nehovoří. Například na stránkách České advokátní komory advokát Tomáš Sokol popsal případ, kdy jeden člověk vnikl do chlívku souseda a koza navíc chcípla. Celé to bylo ale klasifikováno jako porušování domovní svobody a poškozování cizí věci."

Plus je zajímavé, že sex se zvířetem v ČR trestný není, ale "výroba a šíření materiálů zobrazujících sex se zvířetem" ano... takže vzato kolkolem když si nějakej kozyšuk užije, nic proti ničemu, ale když já ho u toho natočím, mám na krku výrobu a ta trestná je, zajímavý paradox.
Registrace i obnova hesla už fungují, veledík vedení! Dračice a další - vraťte se :-)
16:54
nakopnuta_sova: Re: Copyright? O:-)
nakopnuta_sova
I když pravda, v určitém procentu případů sex se zvířetem může ze strany zvířete dobrovolný být - ženská "se nastaví" a pes naskočí, například.
Registrace i obnova hesla už fungují, veledík vedení! Dračice a další - vraťte se :-)
17:00
baffiak: Re: Copyright? O:-)
silhouette
zaujimave, ze to bolo klasifikovane ako "poskozovani cizi veci", pretoze zviera nie je (a ak si dobre patam skolenie, tak ani nesmie byt) klasifikovane ako vec
17:23
nakopnuta_sova: Re: Copyright? O:-)
nakopnuta_sova
To nesmí, ale je to tak dva tři roky zpátky, co to v ČR zavedli (na Slovensku nevím) a článek je z roku 2012 (byť Silivestr, jak tak koukám, ale to není apríl, koneckonců ta netrestnost a tak je pravda) a nevyplývá z něj, kdy se to "člověk vnikl do chlívku souseda, ošukal mu kozu a ta následně chcípla" stalo. Klidně to může být ještě ze socíku.
Registrace i obnova hesla už fungují, veledík vedení! Dračice a další - vraťte se :-)

Kategorie


Přihlášení


Uživatelé online


Nejnovější hlášky

smudlmachka
před 1233 dny

Hláška #73967

<a> Ach ta práce na call centru

Quaderr
před 1538 dny

Hláška #73963

<Zákazník> Dobrý den, potřeboval

thegoodhen
před 1888 dny

Hláška #73947

<a> Čau, nalila jsem si do kláve

Gomi
před 2093 dny

Hláška #73931

<a> Nevíte někdo, jak dostat dat

sistence
před 2308 dny

Hláška #73914

<a> Dobrý den, zaujala mne vaše


Nejnovější příspěvky

nakopnuta_sova
před 21 dny

K hlášce #32681

Re: Pořád je to jak můj bejvalej

Zelvi
před 51 dny

K hlášce #32681

Pořád je to jak můj bejvalej

nakopnuta_sova
před 63 dny

K hlášce #37648

Re: Mám přesně takovýho retarova

Zelvi
před 72 dny

K hlášce #37648

Re: Mám přesně takovýho retarova

nakopnuta_sova
před 81 dny

K hlášce #37648

Re: Mám přesně takovýho retarova


TOP 10 Space Invaders

8810

naparcipiskapa

7680

Edu

7360

Finer5950

7330

RIPPERSVK

6100

mati

5970

Lemra

5630

Markuus

5080

Marthy

4800

joocker

4460

urbancikpetr

Copyright © 2004 - 2024 lamer.cz | Design by Michal Ševčík
Nápověda | Pravidla | Kontakt
Mediálně zastupuje Impression Media, s.r.o.