Detail hlášky #29784

<a> proč máš všechnu hudbu v tak malé kvalitě?
<b> cože? jak si na to přišel?
<a> no všechno minimálně 192kbps a něco dokonce i 320
<b> a to se ti zdá jako málo?
<b> snad čím více tím lépe ne?
<a> co?
<a> já myslel že to číslo je rychlost jakou se ty mp3 stahujou z netu
<a> a čím rychleji se to stáhne, tím méně kvalitní ta písnička je
<b> lol :D

Informace o hlášce

Datum přidání: 16. 2. 2009
Kategorie: Hlášky
Autor: Anonym (27228 hlášek)
Hlasování: Jarmil, lolkoko, w3m, Sargon, LisaX14, Kentan_z_Montarzi, Acorp, Herda, PavlinII, ubozak, Rayden, nOObiCZek, Danik02, Sh4d0W, Zumongar, saft, Mirator, Martincz, pali6, Slay, Wery, lerra, GH0ST, wegas, adinek, blueW200, Beezer, robbo99, Pajusa, incucu, -TooM-, hasahm, DMDave92, popik34, abouttabs, riwy, OpaGe, tomikdvorak, wary, Accept, Lemra, Sobosss, DMRaper, Bety888, Cejda, DragoonX, vexta, MistrBuBak, dwander, Mysharr, Myska, pitufo, Denebola, czHONAN, Orlan, Cinvor, Ondruch, love--sucks, Bart, Finer5950, Pajasas, AMD, kecal_op, ChuPPa, Neuromancer, fifik87, JerichoBM, Snake, nitram1234, Morv, p858, czKarlos, srobka, DARTHPraetorian, repley, chylex, soustruh, Witek, Shark94, PhenixSk, Eveni, Lugi, Judzeen, Nekromancer, panpatejl, Matesss, Liman, aewin_cz, Groove, tocra, rendlik, lubabe, Gasert, herodes555, freferg, bkbosorka1, corwin_x, Magnus, HonzaRez, Metodej, ciakval, inkara, Stevecek, Sha-a-kaa, Highlander, Gego, Metzgermeister, SkyHaven, Marty008cz, spiderpig, cheriii, kojak, Ciko, Radek9, vinczenzo, Kagero, Milhauzz18, WellBloud89, matrix17, tommander, Sejsel, Niika69, Beerius, Cubis, YDraigGoch, ScH0ll_kIll3r, hostar, donny, w4rr10r, Danecki, forceLord, zelvak, Trigger, asdasd, evee, DakuHonoo, despy, anezkaceska, KorYi, Danad, Kapitan, ric4rd, Petrziczka, BooBee, killercat, Elisabetha, Thargas, Hroner, Finarfin, Annacerv, oprs, Elgurth 559 pro a beorn, rionka, Nuwis, Moleek, B-ree-m, Derfight, oOJoKeROo, Danol, McBobr, Sk1X1, Ptolemaios, Tinnarr, simply_v, DarkAngel, Skay, jainam, Mackie, ScOrPiOn9, Hammer, petya, kalolu, Majkl26, freaky_tomato, Traitor, lilo, qwertzuio, domvala, deemarc, Lida79, skagerrak, yannush, Korialis, PatchmaN, BMJackal, baik, Derevin, lentiilka, sangrila, jursmi, perfect, bosorka, Joja, jogino, pasazovarevolta, Filek, skeblik, Moneta, Akersh, jfk, albona, Trny, Kylee, hAssassin, kuras, tristaver, Liquor, sarger, kbtmichal, crooty, Lei, ladys91, Shawk, Kogaku, smrduty_kojot, Daysi, tobytja, luciferrus, Ejmin, Tceld, Tephigue, vasek004, DJ307, Kethryn, tik-tak-cz, exree, Somzmeteny, PinkFOX, HateMePls, K-NinetyNine, Keeehi, calexman, Ruprecht, Marcus7, finnean, Maty991, Altair, FrenkyB, jurda, kapriiik, vaevictis, Deianeira, Stickman, Rimmoncze, psychous3, Arinka123, SmallMongoose, Inf1n1tyy, brutal_revenge, Allka, Renee, Komaar, Metis, Apophis, Schade105, TomEF, kabul, Foxtrot, Toblakai, Komunard, TidO, piol, Imzadi, CarpeNoctem, zgrossl, pavelnop, Vincent
438 proti
V oblíbených: Žádný uživatel
Oblíbenost: 52,97 %
Stav: Má kladné skóre

Diskuze

12:44
Nick99: Tak tohle
Nick99
Tohle je opravdový lamer !! :-D
14:11
Airborne: Re: Tak tohle
silhouette
Dovolil bych si citovat komentář, co jsem tu někde viděl: "Kupte dětem počítače!"
12:06
panaka: Víte, co je na tomhle nejhorší
silhouette
Víte, co je na tomhle nejhorší? Že obyčejný ušiska ten rozdíl v kvalitě nepoznaj :(
12:50
Royce: Re: Víte, co je na tomhle nejhor...
silhouette
Tak to poznáš ani nevíš jak... pokud teda nemáš bedničky za 100Kč z lidlu.. tam fakt nepoznáš rozdíl mezi 64 a 320.. ale pokud máš nějakou kvalitnější značku tak už je to krutě znát
Neříkej, že to nejde. Prostě to udělej!
13:05
M0RGAN: Re: Víte, co je na tomhle nejhor...
M0RGAN
Tak ono záleží na kvalitě zdroje, že...
Abych to přirovnal k filmu : Kinorip může mít klidně 2500 kbps a rozlišení 1960x1050 a přesto tam bude i při stejném kodeku (XviD) mnohem horší kvalita, než srovnatelného filmu, ripnutého z DVDčka na velikost CDčka při rozlišení třeba cca 600x450 (taky v XviDu)
13:09
Crazy_Ivan: Re: Víte, co je na tomhle nejhor...
Crazy_Ivan
Tak je rec spise o hudbe.
Mam kvalitni zesilovac, kvalitni kartu, tedka maji prijit kvalitni sluchatka (Grado sr-80) a rozdil poznat je. Ucho pozna 128 v joinstereu od 320 ve full. A pak tyhle dve je mozno odlisit od nahravky ve flacu a jemu podobnem.
A uplne jiny zazitek je kdyz si clovek strci do mechaniky prehravace (ne do mechaniky pc) lisovane cd sveho oblibeneho interpreta.
I lost a bomb, do you have it?
13:45
Lucky: Re: Víte, co je na tomhle nejhor...
silhouette
já osobně rozeznávám kvalitu do 192kbps, cokoli nad 192kbps už je pro mě prostě stejný... a tím rozeznávám myslím, že 64 je mizerný, 128 se dá, 192 nemám co vytknout
15:40
katt: Re: Víte, co je na tomhle nejhor...
silhouette
Tak zrovna join stereo je v podstatě bezztrátová komprese, takže jestli poznáš rozdíl mezi joint stereem a normálním stereem, tak si tam domejšlíš něco navíc jen kvůli vyššímu bitratu. Totéž platí, jestli od sebe poznáš lisované CD od páleného. Spíš je to o pocitu, že bedny za 100k hrajou líp, než ty za 50k. ;)
Katt
19:07
Crazy_Ivan: Re: Víte, co je na tomhle nejhor...
Crazy_Ivan
Tak ted musim opravdu oponovat.
Lisovane CD od toho paleneho poznal jde, aspon ja je poznam.
Je jasne ze na pseudo hifi systemem filips panasonik atp bude vysledek prast jako uhod. Pokud to clovek ovsem porovna rekneme na sestave produktu marantz (apod) s pouzitim nejakych referencnich sluchatek (ne koss porta opravdu nejsou referencni) tak ten rozdil znat je.
I lost a bomb, do you have it?
21:27
SUK: Re: Víte, co je na tomhle nejhor...
SUK
Si to pletes s kazetama ze? :)
Pokud nesouhlasíte s mým názorem, popřemýšlejte sami nad sebou. Opravdu si myslíte, že já bych se mohl mýlit?
23:40
M0RGAN: Re: Víte, co je na tomhle nejhor...
M0RGAN
Já mám zrovna zánět středního ucha, takže momentálně su tak nahluchlý, že asi moc ani ten rozdíl 64 a 320 nepoznám :o)
A když používám sluchátka, tak ty Porty a považuju je za dostatečné, neb nejsem snob. Rozhodně hrajou líp, než minimálně 90% v Česku používaných sluchátek (co do množství) a v přenosných sluchátkách snad konkurenci ani nemají.
23:46
M0RGAN: Re: Víte, co je na tomhle nejhor...
M0RGAN
Jo - a na doma používám jako repráčky Logitech V20 Notebook Speakers a taky naprostá spokojenost :o)
Hlavní výhoda je, že jsem mobilní ;-) To znamená, že si je můžu vzít s notebookem do vany a pustit si nějaký film se slušným zvukem tam, můžu si je taky vzít do práce a totéž ... Můžeš tohle udělat se svojí audiosoustavou ? :o)
18:10
Crazy_Ivan: Re: Víte, co je na tomhle nejhor...
Crazy_Ivan
Nemuzu to je pravda ;-)
Jinak porty jsou hodne prebasovane.
Za takovy zaklad pro slusnejsi poslech jsou povazovany treba senny hd-555.
Ja ted poridil Grada sr-80 a oproti starym sluchatkum je to nebe a dudy.
I lost a bomb, do you have it?
10:08
peca: Re: Víte, co je na tomhle nejhor...
silhouette
Tak je dobry! :-D lol, roflmao, des na lamera woe...

Ehm, nejakej lepsi by tam nebyl? By me zajimalo, jak poznas rozdil mezi dvema zcela totoznymi zdroji. CD jede digitalne, je jedno, jaky je nosic, dulezity je obsah, a ten je identicky v obou pripadech. Nutny predpoklad je, ze je to skutecne binarni kopie cd -> cd a ne prohnane cd -> mp3 -> cd.
14:21
katt: Re: Víte, co je na tomhle nejhor...
silhouette
Bacha, Váňa to ale slyší. Je přeci uplně jasný, že vylisovaný jedničky a nuly jsou jinačí než ty pálený. Takže lisovánej záznam 10100100011011110 zní jako tádádá ale pálenej jenom tadá :D
Katt
18:09
Crazy_Ivan: Re: Víte, co je na tomhle nejhor...
Crazy_Ivan
Tady jde o to, ze kdyz vypalim jakoukoliv mp3, tak z toho nikdy nemam puvodni zdroj.
Pokud vypalim flac apod, tak budiz ;-)
I lost a bomb, do you have it?
18:16
Crazy_Ivan: Re: Víte, co je na tomhle nejhor...
Crazy_Ivan
A predpokladam, ze produkty z nasledujich odkazu povazujete za sci-fi, snobske, nevyuzitelne a "pro netopyry"
http://headphones.cz/inshop/domaci/audiofilska/audio-technica-ath-w5000.htm
http://headphones.cz/inshop/domaci/audiofilska/grado-statement-gs-1000.htm
Jen pro priklad ... cena novych sennheiseru hd-800 bude jeste o nejakych 5 tisovek vyse ;-)
I lost a bomb, do you have it?
08:14
katt: Re: Víte, co je na tomhle nejhor...
silhouette
Naopak, vážím si u lidí smyslu pro kvalitu, ale také si vážím lidí, kteří mají soudnost a přehled. Toť vše. Tys tu psal, že poznáš joint stereo od sterea, lisovaný od vypalovanýho apod., což je nesmysl na n-tou. Ke Tvé cti pouze to, že už se tenhle dialog na lamerovi nachází. BTW: Já taky poznám plastová šumítka od dřevěných sloupů, ale asi bych si netroufl na slepý test např. Yamaha HTR-6130 vs. Marantz SR6003. Už jen proto, že na průměrných zvukových zařízeních (pro Tebe plebs se značkou Panasonic) prostě neslyším nad 17kHz a druhak jsou dost možná zesilovací střeva těchto zařízení stejná. Troufám si tvrdit, že Ty těch 20kHz neslyšíš taky. Zejména pokud je Ti 30 a více. Kvalitní sluchátka Ti ze srdce přeji a ať se Ti dobře poslouchá, ale pro příště si něco nastuduj, ať jsou Tvé případné subjektivní výroky důvěryhodnější.
Katt
14:16
koudak: Re: Víte, co je na tomhle nejhor...
koudak
Neverim, ze poznate rozdil mezi cd-r a cd orig.. Je dost dulezite, jaky mate D/A prevodnik - pokud to poustite z pc a mate na tom navesenou aparaturu za 10 000,- tak jste se pripravil o pekny balik, za ktery jste v podstate nic nedostal. 1/0 se musi vzdy prevadet na nejakou sinusovku a tomu prevodniku je jedno z jakeho to je zdroje. Pri vypalovani sice dochazi ke ztratam (~=zkresleni), jenze to je par bytu na cele palene CD. A to pomijim automaticke opravne algoritmy, ktere by tohle meli jeste vice minimalizovat.
Co se tyce me, tak nepoznam v bezne hudbe rozdil od 192 kbps vyse.
Mozna tak u vazne hudby, kdy opravdu jen posloucham, ze bych poznal 192 od 320.
Ale moje usi jsou zniceny od poslouchani hlasite hudby na parties, takze ty mp3 bych vam jeste mozna veril.
14:27
katt: Re: Víte, co je na tomhle nejhor...
silhouette
Ale fakt je, že lisované od páleného poznat jde. Pálený bývá počmáraný lihovkou a záznamová vrstva má obvykle jinou barvu :)
Katt
15:27
Amunak: Re: Víte, co je na tomhle nejhor...
Amunak
A to poznáš podle zvuku... ;-)
http://lamer.cz/quotes/show/29219#comment_37725
15:23
gjjm: Re: Víte, co je na tomhle nejhor...
silhouette
aneb proč mám všechno ve 32 kbps :-)
<novinář> Má podle vás umělá inteligence budoucnost? <A. C. Clarke> Pevně doufám, že ne jen umělá.
12:17
zavos: no kdyz mas 98 a 32O tak rozdi
silhouette
no kdyz mas 98 a 32O tak rozdil poznas
12:51
Vrabecek
jako čerstvě zhulený sem to nepochopil moc (jen trošku:)
13:39
kajus: Re:
kajus
teď nevím jestli machruješ s tím, že jsi zkulený nebo to chceš vysvětlit
15:37
Monty812: Re:
Monty812
možná obojí:D
Zabij je všechny, bůh si je přebere.
13:57
S4crifice: Mě to nepobavilo
silhouette
Protože takovýhle experty znám asi tři a musím říct, že víc než oni mě snad nedokáže vytočit nikdo....! Tje furt: jak to mám nainstalovat, co teď,.... Argh!
16:40
Honza007: ne ze by to byla povinnost moder...
silhouette
ne ze by to byla povinnost moderatoru, ale muzete mi vysvetlit proc hlasovalo 7 proti? Pokud to neni vymysl (jakoze doufam, ze neni), tak uz si nic lepsiho na lamer.cz neumim predstavit.
20:29
woody: Re: ne ze by to byla povinnost m...
woody
Za ostatní mluvit nemůžu, ale pro mě ostatně neznalost technických detailů různých technologií nepřijde nijak vtipná (viz http://lamer.cz/static/rules.html, doporučení č. 2).
22:18
wary: Re: ne ze by to byla povinnost m...
silhouette
tak o těhle doporučeních jsem neslyšel, protože jsem se na ně nedoklikal z hlavni stránky. bud tam odkazy nevedou, nebo jsem klikal málo
18:10
schneck: +
silhouette
jako audiofilovi, kdyby mi tohle nekdo napsal tak me omyvaji :) od 128 dolu je to opravdu jinaci zvuk a 320 poznate v kvalitnich sluchatkach nebo repro na vetsi volume..
21:52
LuciusMare: Re: +
LuciusMare
Já si myslel jaká je to kvalita těch 128,zbytek výše je jen pro počítače a pak jsem si stáhl flac a divil jsem se co to tam je za tóny,že to znělo úplně jinak :)
21:40
MadMax: Och bože
MadMax
že sú stále lamy to viem ale že až takéto...
13:34
silhouette
v prvni chvili sem si myslel ze se tohle stat nemuze... pak sem u bratranka sosal film a on rikal to same... cim pomaleji tim lepsi kvalita

Kategorie


Přihlášení


Uživatelé online


Nejnovější hlášky

smudlmachka
před 1240 dny

Hláška #73967

<a> Ach ta práce na call centru

Quaderr
před 1545 dny

Hláška #73963

<Zákazník> Dobrý den, potřeboval

thegoodhen
před 1895 dny

Hláška #73947

<a> Čau, nalila jsem si do kláve

Gomi
před 2100 dny

Hláška #73931

<a> Nevíte někdo, jak dostat dat

sistence
před 2315 dny

Hláška #73914

<a> Dobrý den, zaujala mne vaše


Nejnovější příspěvky

nakopnuta_sova
před 28 dny

K hlášce #32681

Re: Pořád je to jak můj bejvalej

Zelvi
před 58 dny

K hlášce #32681

Pořád je to jak můj bejvalej

nakopnuta_sova
před 70 dny

K hlášce #37648

Re: Mám přesně takovýho retarova

Zelvi
před 79 dny

K hlášce #37648

Re: Mám přesně takovýho retarova

nakopnuta_sova
před 88 dny

K hlášce #37648

Re: Mám přesně takovýho retarova


TOP 10 Space Invaders

8810

naparcipiskapa

7680

Edu

7360

Finer5950

7330

RIPPERSVK

6100

mati

5970

Lemra

5630

Markuus

5080

Marthy

4800

joocker

4460

urbancikpetr

Copyright © 2004 - 2024 lamer.cz | Design by Michal Ševčík
Nápověda | Pravidla | Kontakt
Mediálně zastupuje Impression Media, s.r.o.