Detail hlášky #32113

<a> vis jak nejvic nasrat vericiho?
<b> dat mu kriz obracene?

Komentář: 3 dny sem nespal tak kecam kraviny

Informace o hlášce

Datum přidání: 27. 3. 2009
Kategorie: Hlášky
Autor: bezdekaj (3 hlášky)
Hlasování: 30 pro a Derfight, Snowy, ubozak, kbtmichal, Maty991, Altair
100 proti
V oblíbených: Žádný uživatel
Oblíbenost: 16,67 %
Stav: Má záporné skóre

Diskuze

03:46
Intri: na vážnou notu
silhouette
Zaručený způsob, jak nasrat věřícího, je řádně mu interpretovat bibli ( označit boha, který je tak dobrosrdečný, za masového vraha ( a doložit to povodní ) apod. ).:-)
10:59
Rimmer: Re: na vážnou notu
Rimmer
a este to prejmenovat na Bybly :)
Seznam zhrzených autorů: http://www.doodle.com/vgwv5qr5qwyf9hf3
15:52
110110010: Re: na vážnou notu
silhouette
Pokud jsi svůj komentář postnul sem, určitě víš, že se najde někdo, kdo je křesťan a hodlá ti tvůj příspěvek zkritizovat.
Ano, je to zaručený způsob jak nasrat >určitou skupinu(většina)< věřících. Ti ostatní si už na tento typ útoku stačili vynalézt obranu (já :D) a to buď v podobě ignorace, a nebo dalších argumentů proti teorii Boha jako zabijáka.
Jsem Peping.
16:16
Intri: Re: na vážnou notu
silhouette
To není naše teorie, ale vaše, to je na tom to krásné.:-) Jestli proti tomu věřící chtějí hledat argumenty, budou tím hledat argumenty proti bilbi. A v tom je dokonalost těchle interpretací - donutíš věřícího, aby sám ( byť není schopný si to uvědomit ) odporoval bibli, a v případě oné údajné masové vraždy i ten nejselštější rozum. Nebo chceš snad tvrdit, že ten kdo vyvraždí stovky miliard životů ( samozřejmě nejen lidí, ale i zvířat, rostlin, hmyzu atd... ), není masový vrah? To bych to pak mohl taky zkusit a argumentovat tímto, docela by mě zajímalo, jak by to u věřících obstálo.:-)
17:21
Zloun: Re: na vážnou notu
silhouette
Věřící nejsem, ale vykládat si Bibli doslovně je mírně stupidní. Většina je založena na metaforách a pokud to takhle bereš, dává i celkem smysl :) A pak samozřejmě ta "víra"... vivat Vířiví Adventisté Sedmého Dne :-P
17:27
Intri: Re: na vážnou notu
silhouette
Já ji četl, celkem důkladně a několik verzí. Pokaždé to ale bylo zábavné čtení plné rozporů a dávno dokazáných lží.:-)
20:32
110110010: Re: na vážnou notu
silhouette
>donutíš věřícího, aby sám ( byť není schopný si to uvědomit ) odporoval bibli
Nemusí odporovat. Inteligentní křesťan to připustí, protože to v Bibli <je>. Vymyslí něco jiného, v hodně případech ještě větší blbost než je z obecného křesťanského(ne mého) pohledu ateismus.

>Nebo chceš snad tvrdit, že ten kdo vyvraždí stovky miliard životů, není masový vrah?
Pokud by přírody byla osobou, byla by masovým vrahem(viz tsunami, zemětřesení, výbuchy sopek)? Pro křesťana(potažmo žida) příroda=Bůh. Z tvého příspěvku se vidět, jak snadno se hází vina na osobu. Ale když se jedná o přírodu. zřejmě bys mlčel, protože se jedná o ateismus. Tím nechci napadat ateismus. Je to samostatná a inteligentní filosofie. Někomu ale nestačí. Zpět k masovým vrahům: Ve Starém zákoně lze většinu(ne-li všechny) mrtvé svést na přírodní katastrofy. To neznamená, že Bůh je bezmocný hlupák. Dovedl Izraelity ve správný čas na správné místo a ve správný čas je varoval aby nelezli na místo katastrofy. Výroky typu "Hle zničím tu a tu civilizaci abyste tam mohli žít vy." berte s nadhledem s ohledem na zmiňovanou zákonitost "příroda=Bůh".
Tolik můj komentář. Rád si promluvím na jabberu jojo.110110010@jabbim.cz nebo e-mailu josef.horn@seznam.cz(menší šance že e-mail najdu mezi hromadou spamu :D)
Jsem Peping.
23:18
Rimmer: Re: na vážnou notu
Rimmer
kriste pane to je flame...
Seznam zhrzených autorů: http://www.doodle.com/vgwv5qr5qwyf9hf3
01:56
Danny_T: Re: na vážnou notu
silhouette
Když vidím flame, co bych to byl za diskutéra abych se nepřidal... Já vždycky říkám, že se raději vyvinu z opice, než abych byl zplozencem incestu (Adam + Eva a dál si to domyslete, nikdo jinej tam přece nebyl ne? Nebo snad ten had?!! Fujky fujky, to už zabíhám moc do detailů :-D ) Záleží na interpretaci no. Ačkoliv ať už se na to dívám jakkoliv, círve to mají vymyšlené fajnově, už jen ta privilegia od státu, jako například osvobození od daně z nemovitosti jsou velmi lákavá. Takže jakou církev založíme pánové? :-D Jako stěžejní bod naší církve bych viděl 24/7 lan party v kostele (nebo jak těm budovám budem říkat... :-D)
03:11
Intri: Re: na vážnou notu
silhouette
Jj, to církvi rozhodně taky nemůžu upřít ( potažmo tomu, kdo náboženství vymyslel ). To promyšlení je obrovské, sám bych na to nikdy nepřišel. Člověk, který to vymyslel, musel moc dobře znát lidskou psychiku i postupy, jak se vyvíjí ( viz povinnost vtloukat víru do hlavy malým dětem - čili v době, kdy jsou vůči tomu nejzranitelnější a nemají nejmenší naději se tomu ubránit. Díky tomuto vymývání mozku to přijmou za vlastní a už se toho povětšinou nevzdají. ). Kombinace strachu a vynikající psychologické taktity... Fakt kvalitní práce. Kdyby Hitler postupoval podobně, získal by nadvládu nad celým světem, kterou tak chtěl - tak jako se to v minulosti povedlo církvi.
17:39
Quanti: Re: na vážnou notu
Quanti
nedá se nesouhlasit, nicméně myslím, že trochu zaměňujeme příčinu a následek - totiž, že člověk od doby, kdy se začal trochu rozumově vyvíjet, něco takového potřeboval, takže si to vymyslel. To, že se od dávných dob našli lidi, kteří z toho dokázali profitovat, je věc jiná :)
If you hold a UNIX shell to your ear, can you hear the C?
18:10
Intri: Re: na vážnou notu
silhouette
Celkem hodně dobrá myšlenka... Takhle mě to ještě asi nenapadlo. A dává to smysl, lidi asi vždycky měli touhu porozumět věcem, a protože drtivá větina jevů pro ně prostě byla nepředstavitelná, vymysleli si náboženství.

Ale bohužel to pořád nevysvětluje, proč dneska, když církev už 150x otočila svá dogmata o 180° na nátlak vědy a kdy lidi mají stále možnost vidět evidentní majetkové zájmy církve ( viz. spory o chrám sv. Víta - bez ohledu na to, kdo jej bude vlastnit, chrám už asi nebude sloužit k ničemu jinému, než teď právě slouží - církvi, pokud jí nejde o majetek, tak musí být úplně jedno, čí ten chrám bude. Nebo třeba z Vatikánu vymazané informace o vraždě. Vzhledem k tomu, že ve Vatikánu žijí prakticky výhradně církevní hodnostáři, je jasné, že církev měla s tou vraždou něco společného a v žádném případě nechec, aby se to kdokoliv dozvěděl - což je pochopitelné. ) Přes to všechno věřící prostě nepochopí, že za autoritu považují zločineckou organizaci, která jim navíc diktuje, jak se chovat a sama to nedodržuje. Další příklad budiž pedofilie... Za tu by kdejaký člověk dostal několik let natvrdo, zatímco církevní hodnostář dostal podmínku... WTF? Jediné vysvětlení, co mě napadá, je úplatek. Takže zase, církev využila peněz a majetku pro svoje pohodlí.
03:06
Intri: Re: na vážnou notu
silhouette
Příroda v mém pojetí nemá vlastní mysl, ta se nemůže rozhodnout pro vraždu. Je to jen sbírka chemických a fyzikálních zákonů. Extrémně komplikovaná, ale nic víc. Tak to vidím já. Pokud někdo považuje boha za myslící bytost a přitom tvrdí, že příroda = bůh, pak jo, pak klidně řeknu, že příroda je masový vrah. A myslím, že budu mít pravdu. "Budu plakat 40 dní, vše zhyne..." Nebo tak nějak. To přece jasně říká, že právě bůh byl ten vrah.:-) Tolik miliard životů, jak věřící dokážou žít s uctíváním něčeho takového, to fakt nechápu.:-)

Kategorie


Přihlášení


Uživatelé online


Nejnovější hlášky

smudlmachka
před 1246 dny

Hláška #73967

<a> Ach ta práce na call centru

Quaderr
před 1551 dny

Hláška #73963

<Zákazník> Dobrý den, potřeboval

thegoodhen
před 1902 dny

Hláška #73947

<a> Čau, nalila jsem si do kláve

Gomi
před 2107 dny

Hláška #73931

<a> Nevíte někdo, jak dostat dat

sistence
před 2322 dny

Hláška #73914

<a> Dobrý den, zaujala mne vaše


Nejnovější příspěvky

nakopnuta_sova
před 34 dny

K hlášce #32681

Re: Pořád je to jak můj bejvalej

Zelvi
před 65 dny

K hlášce #32681

Pořád je to jak můj bejvalej

nakopnuta_sova
před 77 dny

K hlášce #37648

Re: Mám přesně takovýho retarova

Zelvi
před 86 dny

K hlášce #37648

Re: Mám přesně takovýho retarova

nakopnuta_sova
před 95 dny

K hlášce #37648

Re: Mám přesně takovýho retarova


TOP 10 Space Invaders

8810

naparcipiskapa

7680

Edu

7360

Finer5950

7330

RIPPERSVK

6100

mati

5970

Lemra

5630

Markuus

5080

Marthy

4800

joocker

4460

urbancikpetr

Copyright © 2004 - 2024 lamer.cz | Design by Michal Ševčík
Nápověda | Pravidla | Kontakt
Mediálně zastupuje Impression Media, s.r.o.