Detail hlášky #33834

<a> heh, vies co mi chcel nakecat jeden kamos? ze vraj jeho otec si kupil Apple notac a mal tam Vistu :D

Informace o hlášce

Datum přidání: 3. 5. 2009
Kategorie: Hlášky
Autor: granis (4 hlášky)
Hlasování: Snowy 14 pro a kbtmichal, Altair, Maty991
114 proti
V oblíbených: Žádný uživatel
Oblíbenost: 6,63 %
Stav: Má záporné skóre

Diskuze

11:28
theSlayer: Virtualizace? :-)
silhouette
Virtualizace? :-)
I am T.H.E.S.L.A.Y.E.R. I'm bigger on the... outside. :-D
12:17
Atlantis: Re: Virtualizace? :-)
Atlantis
spíš tam nainstaloval Vistu napřímo - a ani se mu nedivím
K tlačítkům plus a mínus navrhuji přidat také talčítko SMAZAT!
23:14
granis: Re: Virtualizace? :-)
silhouette
a ty si kde videl Apple s Windowsom?
16:13
Krencl: ?
silhouette
Co je na tom vtipnýho? Nemožný to neni.
17:26
Atlantis: Re: ?
Atlantis
tak jistě, je to hardware jako každej jinej, jen je na něm jinej OS. Ale <a> si myslí, že jablíčkáři jsou něco spešl.
K tlačítkům plus a mínus navrhuji přidat také talčítko SMAZAT!
22:27
Ondra_99: Re: ?
Ondra_99
prave ze to neni hardware jako kazdej jinej, sice od nasazeni Intelu se PC priblizil, ale napr BIOS ma porad naprosto odlisnej.
23:18
granis: Re: ?
silhouette
Apple ma UPLNE inu architekturu ako PC. Pouziva sa tam uplne iny hardware, ktory je omnoho drahsi, ako ten do PC... a ano "jablíčkaři" su special
07:58
woody: Re: ?
woody
To už docela dlouho neplatí - Vista jde na současné Macy v pohodě nainstalovat pomocí nástroje Boot Camp a solidní prodejce HW mimo oficiální síť Applu to udělá přímo při prodeji, získat Maca s předinstalovanou Vistou je tedy zcela normální. Ztrapnil se tedy nejen autor citace, ale i řada diskutérů tady :).

Jinak z data tohohle článku je vidět, že to jde oficiálně už od března 2007, neoficiálně se to podařilo zprovoznit ještě o něco málo dřív: http://www.lupa.cz/zpravicky/windows-vista-na-macu-s-pomoci-nastroje-boot-camp/
15:39
granis: Re: ?
silhouette
Citujem: "Majitelé Maců s procesory od Intelu tak mohou vedle Mac OS X používat i nejnovější operační systém z dílny konkurenčního Microsoftu" - VEDLE, nie namiesto. A ide o to, ze on podla vsetkeho tvrdil, ze nic ako Mac tam nebolo... mala tam byt len ta Vista, co je asi tazko mozne, pretoze to uz by nebol Apple keby to slo, ale prakticky normalne PC. A inac... mal to kupovat to v normalnej predajni Apple, kde by mu tu Vistu asi nikam netlacili :D

Ja nemam pocit, ze by som sa strapnil
18:14
crowley: Re: ?
crowley
Ja bych chapal vyznam "vedle" a "namisto" trosku jinak.
"Muzete mit vedle A i B" mam moznost volby, jestli chci jen A, jen B, nebo oboji.
"Muzete namisto A mit B" mam moznost A nahradit B.

Jen by me zajimalo, proc si kupovat jablicko bez MacOS, kdy si priplatim za jablecny HW a jeste si priplatim za OS, ktery je nachylny k utokum, a jestli ma "par much" tak v kile zeleza je par atomu.
A taky si nejsem jisty, jsetli MacVista porporuje jablickovy vychytavky s touchpadem...
It's Time. Time to face what we all believe in.
00:10
shorty: Re: ?
shorty
jestli myslíš scrolling se dvěma prsty, 2 prsty a klepnutí jako pravé tlačítko a další, tak ano, 32bit Visty podporují. Na 64bitech nejsou (resp. do nedávna nebyly) zcela vyladěné ovladače. A o nich to nakonec je ;)

PS: proc jsem si koupil macbook pro? kvuli HW, tehdy nebyl tak lehky, designove pekny a pritom vykonny notebook (mysleno od "normalnich" vyrobcu). Protoze kdyz se mi neco s notebookem stane, NBD prijede technik z Brna a na miste udela opravu (vymeni MB,...). A to s tema utokama je irelevantni, kazdy OS je ma (btw. na pravidelne poradane soutezi "hackni si svuj OS", nevim presne, jak se jmenuje, slysel jsem z druhe ruky, pravidelne "vitezi" prave MacOs, ktery je hacknuty behem nekolika malo prvnich sekund/minut od zahajeni..vetsinou nejakou dirou v Safari). K chybam snad jen toliko - MacOs mi spadnul nescetnekrat. Tzv. obrazovka cerne smrti. Windows Vista mi spadli toliko jednou, max 2x.
Ale nikomu MacOs neberu, nenarocnym uzivatelum (resp. nekorporatnim) bude vyhovovat 100% ;)
I see dead people! [This post is provided "AS IS" with no warranties, and confers no rights.]
21:06
woody: Re: ?
woody
Můžeš mi říct, kde se v citaci píše něco o tom, že tam měl jen Vistu? A jinak... já tady nechci nikomu dělat reklamu, ale v ČR je řada prodejců, kde se dají Windows a jejich instalace objdnat přímo při nákupu Apple hardwaru... Mám pocit, že ses opět ztrapnil :).
21:07
woody: Re: ?
woody
Jinak osobně nepoužívám žadné produkty Applu, ani HW, ani SW, jen nemám rád, když někdo plácá blbosti o věcech, kterým nerozumí.
22:52
granis: Re: ?
silhouette
Ja som kedysi mal moznost dlhsi cas pouzivat Apple notebook, teda nieco o tom viem. Bolo to sice davno a mohlo sa toho vela zmenit, ale aj tak nemam pocit, ze by som hovoril o niecom o com nemam ani paru.
Ja by som skor povedal, ze ten kto "pláca blbosti" si ty... sry, ale len spekulujes.
Mimochodom fakt neviem aky idiot by na Apple pouzival Vistu (co je totalny smejd ktory nestoji ani za deravy gros). To by bolo zbytocne kupovat Apple za 2 mozno aj 3nasobnu cenu ako ma normalny notebook...
23:28
woody: Re: ?
woody
No když myslíš :), jseš prostě jen další ze slovenských brouků pytlíků, co je jich plný český internet, nemá cenu s tebou dál diskutovat. Já mám několik kamarádů s Macy, co Windows v Boot Campu používají na hry, ostatním si stačí dát do Googlu "macbook vista", případně "imac vista" a pochopí, kdo z nás dvou už řadu let pracuje v IT a kdo si jen hraje na chytrého a přitom ze sebe akorát dělá blbce :).
00:13
granis: Re: ?
silhouette
Skoda slov, ale mna, slovenskeho "brouka pytlika" si pobavil. Akurat rozmyslam, co ta skratka IT v tvojom pripade asi znamena, kde nevies ani pochopit co to znamena len Vista a Vista pod Mac-om... ale nevadi
Odporucil by som ti zivit sa ako politik, lebo vies vela slovami povedat hov*no... bez urazky.
Dakujem za "duchaplnu debatu"
22:45
granis: Re: ?
silhouette
No ak si si vsimol, tak citacia je v tom tvare, ze som to nepisal ja, ale pisal to mne niekto iny. V citacii sice nikde nie je napisane, ze mal LEN Vistu, ale zas ako by to vyzeralo, keby napisal: "heh, vies co mi chcel nakecat jeden kamos? ze vraj jeho otec si kupil Apple notac a nemal tam ziaden Mac, mal tam len Vistu a nebola naemulovana pod Mac-om ale normalne ju mal ako primarny operacny system :D"
Nieco je treba si aj domysliet, ale vidim, ze ty mas rad ku vsetkemu spekulativne teorie.
23:59
shorty: Granis a ostatni
shorty
Apple maji od prechodu na Intel platformu celkem stejnou architekturu (x86 resp. X64) jako "ostatni" PC a notebooky od Intelu a AMD.
Jedinej solidni problem (na zacatku) byl ten, ze nepouzivali BIOS, ale EFI a ze disk nemel partition tabulku typu MBR ale rovnou GUID (viz http://en.wikipedia.org/wiki/GUID_Partition_Table). Takze klasicka instalace windows vista (potazmo XP) bez urciteho tweakovani (o ktere se postaral prave bootcamp) nebyla mozna. Bootcamp samozrejme obsahuje jeste dalsi dulezitou cast a to jsou ovladace pro HW...

Osobne mam macbook pro (puvodni 32b core duo procesor) v revizi 3 uz cca tretim rokem. Od vydani tusim druhe bety bootcampu je tam mam nainstalovane a pozor - v nedavne dobe jsem dokonce smazal partition s macos a mam tam na macbook pro POUZE Visty (macos mam na externim disku pres fire wire). Proc? Macos pouzivam jen prilezitostne a na osobni ucely, na windows mam veskerou praci (na Macos skutecne visual studio nerozjedes..podpora AD a exchange byla do nedavne doby taky nicmoc, nemluve o synchronizaci e50, kterou jsem tam proste nerozbehl).

Ad woody a granis: budiz tim tahle nesmyslna diskuze ukoncena. Pokud mela byt citace ztrapnenim <a>, budiz, nicmene zrovna tohle me moc vtipne nepripada. Pokud si nekdo mysli, ze se spis ztrapnil granis, budiz, ma na to plne pravo, neni to zrovna vec, ktera patri do vseobecneho IT povedomi. Sice nema zaludek na to to priznat, nicmene s tim uz nic - detma nezatopis ;) but no flame m8..
I see dead people! [This post is provided "AS IS" with no warranties, and confers no rights.]
00:01
shorty: Re: Granis a ostatni
shorty
pokud by se to v prispevku ztratilo, pak:

Na macbook pro pouzivam Windows Vista jako primarni operacni system. Neni emulovan. Bezi nativne. Macos na notebooku nainstalovany neni.

To jen pro poradek ;)
I see dead people! [This post is provided "AS IS" with no warranties, and confers no rights.]
00:33
granis: Re: Granis a ostatni
silhouette
Je pravda, ze som nevedel, ze by to takto mohlo ist (bez emulacie v Mac)... teraz to uz viem, ved clovek sa uci cely zivot, nie?
Kazdopadne sa snad zhodneme, ze to nie je uplne standardne riesenie a defaultne uz pri kupovani na Apple Vista nie je...
09:42
shorty: Re: Granis a ostatni
shorty
jasne, standard to rozhodne neni a clovek se uci furt :) GL a mej se
I see dead people! [This post is provided "AS IS" with no warranties, and confers no rights.]

Kategorie


Přihlášení


Uživatelé online


Nejnovější hlášky

smudlmachka
před 1249 dny

Hláška #73967

<a> Ach ta práce na call centru

Quaderr
před 1554 dny

Hláška #73963

<Zákazník> Dobrý den, potřeboval

thegoodhen
před 1905 dny

Hláška #73947

<a> Čau, nalila jsem si do kláve

Gomi
před 2110 dny

Hláška #73931

<a> Nevíte někdo, jak dostat dat

sistence
před 2325 dny

Hláška #73914

<a> Dobrý den, zaujala mne vaše


Nejnovější příspěvky

nakopnuta_sova
před 38 dny

K hlášce #32681

Re: Pořád je to jak můj bejvalej

Zelvi
před 68 dny

K hlášce #32681

Pořád je to jak můj bejvalej

nakopnuta_sova
před 80 dny

K hlášce #37648

Re: Mám přesně takovýho retarova

Zelvi
před 89 dny

K hlášce #37648

Re: Mám přesně takovýho retarova

nakopnuta_sova
před 98 dny

K hlášce #37648

Re: Mám přesně takovýho retarova


TOP 10 Space Invaders

8810

naparcipiskapa

7680

Edu

7360

Finer5950

7330

RIPPERSVK

6100

mati

5970

Lemra

5630

Markuus

5080

Marthy

4800

joocker

4460

urbancikpetr

Copyright © 2004 - 2024 lamer.cz | Design by Michal Ševčík
Nápověda | Pravidla | Kontakt
Mediálně zastupuje Impression Media, s.r.o.