Detail hlášky #63697

<on> vies ako ludska blbost predsa nepozna predsa hranic
<ona> jj
<on> to znamena vlastne ze blbost je ako boh...
<on> je vsadepritomna
<ona> ano
<on> do vsetkeho zasahuje, je vseveduca
<on> takze boh je vlastne ztelesnenie blbosti

Komentář: Pokial to niekoho uraza alebo poburuje je mi to luto avsak fakty su zjavne...

Informace o hlášce

Datum přidání: 15. 8. 2011
Kategorie: Hlášky
Autor: Asnek (13 hlášek)
Hlasování: OverdoZz, mikirc, Stark, def84, CrazzYdiot, Blanch, BazingaIgor, kecal_op, Atlantis, 41_6C_65_6E_6B_61, bosorka, jkacmacek, Enorme, Celer, wegas, Astaroth, Schmeeczko, tik-tak-cz, xjaja, xjendax, CIMBI, Ruprecht, Awenis, jerzi, Gobledon, popik34, Pajasas, Moria, chearius, Slajs, ManSlayer, LamaLamaDuck, ibex, Snake, Lekan, OmeGa, troSKA, shaggy, mmax, Dorflow, Raky, pulsi, Frankie111, BubblyBubble, muhe, LukasK, Anti, Dzejna, Tina, durmmi, kanci, Gangy, Sarka, Juggernaut, Niika69, maryjane, Lorandel, DavisFled, While, Arath, Remetak, psykkoman, Neuromancer, Mat3s_, woski, elvellon, anezkaceska, DeathsDream, Jumbo, tomcoko, Hamagen, Rudla, jsemvpraci, Kylee, Tutanken, Vrchov, Crix, mdonaat, Stevie, Luck1n, gmnq, kadibudka, Shark94, Paul_SK, byza, Mattcze, KaMilka, rain, blackdemon, SexPistols, josa, Atanono, Severina, srnka, nwkt, chazz, Wolfeek, Ondruch, Skritek_r, Myrdin, zelvak, Kapitan 102 pro a Dasadek, BMJackal, Maddy, vizistep, HateMePls, Sousuke_, Rimmer, magalhao, Doktor, Lukino, Mart-Ule, Scr1899, Winters, soustruh, smrduty_kojot, CesnekGyrosMladsi, cha4ser, Micha, sliwowitz, Universal, Frigi, Sha-a-kaa, Jenne, Putas0000, Spiderwoman, Maerlyn0, Moskva, angie-metalbee, alaqella, Nevermore, beige, crooty, Shawn94, pikolik, Wendigo, pocitujlasku, Danny991, Trny, Derrotado, LittleOmig, sangrila, grysom, ilus, arxarios, Kogaku, zaefrim, Lolek95, Anderor, Hi-An, queeny31, henry_007, Dee69, PSK, Sobosss, Liquor, Flyer, ubozak, matejinho, hellequine, Trambaj, MartinezZ, Becher1, koblih99, kudli, hafi, Funin, Dovi, Diplomat, kbtmichal, speedy89, Frostys, noonick, Somzmeteny, M4rtin, michelle90210, aiwi, Shaya, Mysharr, Puni, Math3s, Markuus, Kawka, Tolsimir, robbo99, MallBare, LosFilipos, genesiss, perfect, suah, Marecek86, Hammer, Cernunnos, Beluga, fatman, selmi, Highlander, s1mp1, Slavek, sunakasi, Sed, Taran, Ripper, lerra, Witek, mhato, Coolak, Lei, joocker, iNs3cT, sion, Smrsta, Psycho_O, Slay, DJ307, strops, Dalicek, diktator, Caaslav, cacadore, Alf, GRIF, masozravapalma, booxly, Kittenish, seffik, bradl3y, Mania, Ravenek, Lidulinka, hmmc, tomPD, Crazy_Ivan, SmithF, Notie, t-fuse, lennyd, DarthOptimus, freaky_tomato, Vevoda_Wolf, tari, elanius, kuras, Eduard, mickgyver, kafcak, super_jerk, 23roman23, puki, starbuck, andyo, izzi_cz, Cureman, kuboslav, Beezer, MistrBuBak, Harys, Radek9, chernobyl, romanpazout, Carmen19, PavlinII, pavelnop, despy, t00thy, tristaver, chachan, Svorrok, teye, unchained, Airy, Herda, pretik, ALiEN, Rimmoncze, Ciselnak, oboth, caarymary, Justice, wotas, Suerte, scarlaxx, Jozxyqk, Maty991, huhulesny, DragoonX, Traitor, Tceld, Altair, genevieve, Zelvi, Edgarix, krutoslav
192 proti
V oblíbených: anezkaceska 1 uživatel
Oblíbenost: 29,48 %
Stav: Má záporné skóre

Diskuze

16:32
Dasadek: Takže ty jsi bůh?
silhouette
Takže ty jsi bůh?
16:34
Asnek: Re: Takže ty jsi bůh?
silhouette
a k tomuto zaveru si ako dospel?
16:52
OverdoZz: Re: Takže ty jsi bůh?
silhouette
Přečti si to ještě jednou ;)
„CHTĚL BYCH “ NEZNAMENÁ NIC.„CHCI “ DĚLÁ DIVY. VINET
16:56
41_6C_65_6E_6B_61: Re: Takže ty jsi bůh?
41_6C_65_6E_6B_61
"blbost je ako boh" Myslím, že tak. Ale mně to přijde docela vtipné, alespoň v záplavě místního odpadu. Bez komentáře by to bylo lepší, ale plus. Připomíná mi to vtip o teorii pekla (http://vtipy.netroof.eu/item/1859/teoria-pekla/)
Hlasuji pro pravidlo "3x a dost". 3x přidáš neúspěšnou hlášku a dost!
16:56
Dani_California: celkom ma to pobavilo, nemám síc...
silhouette
celkom ma to pobavilo, nemám síce záchvaty smiechu, ale môže byť. každopádne zaujímavá teória a má to pekný komentár ..zatiaľ bez hodnotenia, ale pouvažujem
Hoďte naňho blázna, je to sieť!
17:24
Maerlyn0: Závěr, který z toho vyvodil je s...
silhouette
Závěr, který z toho vyvodil je sice hezký, nicméně špatný :)
18:19
zaefrim: Ako moze byt blbost vseveduca?
silhouette
Ako moze byt blbost vseveduca?
18:24
henry_007: Fakt, ze blbost je vsudypritomna...
silhouette
Fakt, ze blbost je vsudypritomna a touto vlastnosti je bohu (v jeho katolicke interpretaci) podobna, je spravny. Avsak ztelesneni blbosti jako boha na zaklade jedne podobnosti muze byt chybne, protoze tu stale je i moznost, ze ztelesnenim blbosti je dabel, tedy zlo, ktere jak vsichni vime je take vsudypritomne. Zaver osoby <on>, ze blbost je buh, tudiz neni vtipny, nybrz mylny a pouze ukazuje na omezeny rozhled a zaujatost proti nabozenstvi.
Minus.
18:52
PSK: Re: Fakt, ze blbost je vsudyprit...
PSK
Jen jestli z toho neplyne závěr, že bůh je ďábel.
19:06
henry_007: Re: Fakt, ze blbost je vsudyprit...
silhouette
A sakra, ze bych se do toho zamotal az moc? ;-)
19:09
zaefrim: Re: Fakt, ze blbost je vsudyprit...
silhouette
Zabudas na to, ze autorov zaver vyplyva z povedacky pre stare babky - "ludia blbost nepozna hranice". Samo o sebe je to poriadna kravina, ja som dal minus automaticky.
19:22
henry_007: Re: Fakt, ze blbost je vsudyprit...
silhouette
Jj, souhlas. Ja se jen obcas snazim lidem, co prectli takova utrpeni alespon trocha napravit naladu v komentarich, snad se tentokrat podarilo.
PS: na druhou stranu mam spatne tuseni, ze lidska blbost skutecne nezna hranic a brzo to pozname uplne vsichni :-(
20:01
ibex: Re: Fakt, ze blbost je vsudyprit...
silhouette
Dve veci sú nekonečné; vesmír a ľudská hlúposť. Ale s tým vesmírom som si nie celkom istý. EINSTEIN

myslim, ze ludska hlupost je nekonecna a nie je to rozpravka pre stare babky...
12:50
Kisamius: Re: Fakt, ze blbost je vsudyprit...
silhouette
nejsem si uplne jisty, ze to rekl Einstein...
21:58
ibex: Re: Fakt, ze blbost je vsudyprit...
silhouette
tak si to najdi
10:50
Kisamius: Re: Fakt, ze blbost je vsudyprit...
silhouette
Ja bych nerekl, ze "lidska blbost nema hranic" je uplna blbost. Jen si musime upresnit jak je myslena ta neomezenost.
Podle me jde o neomezenost v kvantifikovanem parametru blbosti jako vlastnosti (mozna trochu neobratne vyjadreni, omlouvam se). Tedy nejde ani tak o to ze blbost je neomezena, ale to jak moc je nekdo blby je neomezene. Samozrejmne v prirozenem jazyce to jde, s trochou tolerance, vyjadrit i tak, jak je to vyjadreno.

Ted bych rad jeste reagoval na Henryho, myslim, ze autor svuj argument zalozil na tom, ze lidska blbost je nadrazena vsem vecem. Tahle nadrazenost se projevuje ne jen vsudypritomnosti, ale take vsevedenim, zasahovanim do vseho - proste tim, ze je lidska blbost neomezena, se stava necim vic, nez vse ostatni (tak trochu mi to pripomina Anselmuv dukaz existence Boha). Tahle nadrazenost ale podle krestanstvi (hlavne podle scholastiky a patristiky) neprislusi zlu, ktere je dobru podrazene, tim, ze je jen jeho nedostatkem.
To ovsem neznamena, ze autorum zaver je dobry, o tom jsem psal v prvnim odstavci.
05:09
henry_007: Re: Fakt, ze blbost je vsudyprit...
silhouette
Za prvni odstavec diky, hezke :-)
K druhemu, domnivam se, ze na neco tak sofistikovaneho <on> pri psani tech radku pro <ona> nemyslel, jen se chtel predvest jak je zabavny. A vzhledem k tomu, ze autor Asnek je dle komentare s nejvetsi pravdepodobnosti <on> z citace, a k forme komentare samotneho, jsem presvedcen, ze ve svem predvadeni pokracoval dal umistenim teto konverzace na lamera.
Mne to neprislo zabavne, nybrz hloupe.
10:06
Kisamius: Re: Fakt, ze blbost je vsudyprit...
silhouette
Predne, diky za diky :)
Ano, rozhodne to v podani autora neni tak sofistikovane (coz lze poznat i z toho, ze je schopny napsat, ze Buh (ktery je nematerialni, netelesny) je ztelesneni), ale je zrejme, ze pracoval s definici neomezenosti tak, jak jsem ji naznacil v druhem odstavci, proto mu argument vyplynul tak nejak prirozene. Rozhodne si myslim, ze obrana proti namitce o vsudypritomnosti zlu, ktere je v nem schovana, byla jen neumyslny vedlejsi efekt.
10:54
Beezer: Re: Fakt, ze blbost je vsudyprit...
Beezer
Problém je v tom, že nelze uplatňovat pravidla logiky, které nejsou v logice přípustná. Tedy vlastnosti, které nejsou vyloženě trivální (což teda nejsou žádné, protože to je subjektivní, ale to už odcházíme, takže budiž takto). To je problém i Anselmova argumentu.
Traveling swallowing Dramamine
12:56
Kisamius: Re: Fakt, ze blbost je vsudyprit...
silhouette
Problem Anselmova dukazu je v tom, ze bere byti jako vlastnost, potom entita, ktera ma z nutnosti vsechny vlastnosti, musi i byt, ale to je trochu odklon od tematu.

Myslim, ze presne nerozumim tomu, co povazujes za trivialni. Zjednodusene plati, ze trivialni je to, co je pochopitelne i bez dalsiho vysvetleni (baz dalsi definice). V tomhle pripade tedy pracujeme s neomezenosti (jako 1. z pouzitych vlastnosti). Tu autor ocividne povazoval za trivialni a ja jsem jeji trivialnost zpochybnoval. Pak, pro zkoumani autorova aurgumentu jsem pokracoval s tim, co jsem povazoval za jeho definici. Tedy ani zde nevidim problem, protoze byl pojem urcen a pak s nim lze pracovat.
20:13
Clarence: Nevím proč, ale při této citaci
Clarence
Nevím proč, ale při této citaci mě napadlo tohle http://www.youtube.com/watch?v=BNEclgQFDNg
"Ženská byl dobrej vynález do ty doby, než v Plzni postavili pivovar"
22:09
fatman: Re: Nevím proč, ale při této cit...
fatman
Hm, kdybych to dočetl až sem, nemusel jsem postnout to samé :-D
23:15
Clarence: Re: Nevím proč, ale při této cit...
Clarence
se stane.. stejně to moc lidí až sem nedočte.. :D
"Ženská byl dobrej vynález do ty doby, než v Plzni postavili pivovar"
22:07
simply_v: Jasně, no, zcela nevyvratitelná
simply_v
Jasně, no, zcela nevyvratitelná logika.
První premisa: Některé žáby jsou zelené.
Druhá premisa: Martin Bursík je zelený.
Závěr: Martin Bursík je žába.
Takhle nějak to autor myslel?
Na vaše nemravné návrhy odpovídám rozhodným "možná".
22:10
fatman: Re: Jasně, no, zcela nevyvratite...
fatman
...Martin Bursík je žába...
Teď jsi ovšem urazil nebohou žábu.
10:23
Beezer: Re: Jasně, no, zcela nevyvratite...
Beezer
Taky jsem nepochopil, jak autor došel k tomu, že je-li blbost všudypříítomná, je i vševědoucí. Asi otočil dvě stránky najednou...
Traveling swallowing Dramamine
12:55
Kisamius: Re: Jasně, no, zcela nevyvratite...
silhouette
Ne tak docela, autor tady vychazi z toho, ze blbost nema hranic, tedy je neomezena (nicim neomezovana, vsemocna). A existence neceho takveho je exkluzivni. Totiz, kdyby byly 2 veci vsemocne, vzajemne by se omezovali svym jednanim (A a B jsou vsemocne, A chce z C udelat D, B chce z C udelat E, jake bude E?), takze vse co je vsemocne, musi byt identicke. Proto:
A je vsemocne
Buh je vsemocny
A je Buh
Je platne. Tady je problem v samotne 1. premise, ale to uz jsem psal vyse.
00:08
psykkoman: Za mě plus, i když je to úplná b...
psykkoman
Za mě plus, i když je to úplná blbost (sic!), ale na mé bránici zabodovala :-)
Frontový bojovník za úchylný humor.
02:03
S1mon: Autor je hlupák, který Bibli nev...
silhouette
Autor je hlupák, který Bibli neviděl ani na obrázku.
12:27
Eduard: Neuraží + nebaví
Eduard
Neuraží + nebaví
Proč bych se měl divit, když blbost je věčná.
14:19
ufgha: bůh neexiistuje , blbost existuj...
silhouette
bůh neexiistuje , blbost existuje ... buh nemuze byt blbost
20:22
Dasadek: Re: bůh neexiistuje , blbost exi...
silhouette
Dokaž mi , že bůh neexistuje...
14:05
ufgha: Re: bůh neexiistuje , blbost exi...
silhouette
nejdriv mi definuj termin "buh"
10:13
Dasadek: Re: bůh neexiistuje , blbost exi...
silhouette
Biblická postava , ke které se lidé modlí , uctívají ji , snášejí k němu své prosby a problémy...
14:47
ufgha: Re: bůh neexiistuje , blbost exi...
silhouette
aha tohoto myslis.. sam mi rekl ze neexistuje
17:43
baffiak: Re: bůh neexiistuje , blbost exi...
silhouette
a ak neexistuje, ako ti to mohol povedat? tym, ze tvrdis, ze ti nieco povedal, potvrdzujes jeho existenciu

Kategorie


Přihlášení


Uživatelé online


Nejnovější hlášky

smudlmachka
před 1233 dny

Hláška #73967

<a> Ach ta práce na call centru

Quaderr
před 1538 dny

Hláška #73963

<Zákazník> Dobrý den, potřeboval

thegoodhen
před 1889 dny

Hláška #73947

<a> Čau, nalila jsem si do kláve

Gomi
před 2094 dny

Hláška #73931

<a> Nevíte někdo, jak dostat dat

sistence
před 2309 dny

Hláška #73914

<a> Dobrý den, zaujala mne vaše


Nejnovější příspěvky

nakopnuta_sova
před 21 dny

K hlášce #32681

Re: Pořád je to jak můj bejvalej

Zelvi
před 52 dny

K hlášce #32681

Pořád je to jak můj bejvalej

nakopnuta_sova
před 63 dny

K hlášce #37648

Re: Mám přesně takovýho retarova

Zelvi
před 73 dny

K hlášce #37648

Re: Mám přesně takovýho retarova

nakopnuta_sova
před 82 dny

K hlášce #37648

Re: Mám přesně takovýho retarova


TOP 10 Space Invaders

8810

naparcipiskapa

7680

Edu

7360

Finer5950

7330

RIPPERSVK

6100

mati

5970

Lemra

5630

Markuus

5080

Marthy

4800

joocker

4460

urbancikpetr

Copyright © 2004 - 2024 lamer.cz | Design by Michal Ševčík
Nápověda | Pravidla | Kontakt
Mediálně zastupuje Impression Media, s.r.o.