Detail hlášky #69404

<a> Ahoj, ten microsoft myslel jsem si, že mě Microsoft už nepřekvapí, ale..
<b> Co se stalo?
<a> Víš, jak mi rodiče odpojují net a já se připojuji na hotspot?
<b> no?
<a> tak pršelo a nešel mi net, po diagnostikování problému mi vyskočilo "systém windows se nemohl připojit ke vzdálenému přístupovému bodu, chcete vyhledat pomoc online"?

Informace o hlášce

Datum přidání: 31. 10. 2012
Kategorie: Hlášky
Autor: vasicek (6 hlášek)
Hlasování: Sellina, DanDan, filom3n, vmartin, Miguel, vokoun, shine, arxarios, Zuzabejda, pospa, mazlus, misch, jozovec, bosorka, sevenjetc, nwkt, Bublinka, Correy, Beerius, Xeotroid, mdonaat 21 pro a SkyHaven, Barel603, tepich, honeybw, popik34, smrduty_kojot, Kriz22, Hammer, chernobyl, Suerte, Sed, Chosen, Eurostoxx, Kolouch, tristaver, Artifox, Blast, B3CrAZy, Brambor, Sousuke_, Markuus, razden, Sotna[A], Dx, majlos91, YDraigGoch, alaqella, izzi_cz, borekj, Zelvi, CarpeNoctem, Ninjer, Stickman, kapriiik, HateMePls, millcEK, sliwowitz, Milda90, Somik, ReadyHC, PinkFOX, Marcus7, Dovi, DARTHPraetorian, Whorfin, sea, queeny31, puki, Alf, Slim2, Mat3s_, Aelin, robbo99, sg_sysel, Somme, kbtmichal, vilg, silvergold, Metzgermeister, Math3s, Neuromancer, Sha-a-kaa, LosFilipos, czKarlos, Ripper, toop, matrix17, Cercly, cha4ser, ZdenekH123, vasek004, jiripudil, crooty, HOLAS, Maty991, Diplomat, trainmaster, finnean, Komaar, Heriel, peanutka, Suril, ZdenekPaul, SantuS, anikini, kapoka, freaky_tomato, lerra, Matesss, speedy89, Korialis, Lorandel, MistrBuBak, Darmy, janson, FrenkyB, Ejmin, vaevictis, Bendom, cacadore, Schade105, Herda, Yukina, carmine11, ciakval, Altair, Gasert, Rupreecht, fatman, Witek, Frostys, lilo, vinczenzo, Imzadi, Myrdin, SaburaZera, DODIIIK, tabooface, Putas0000, donny, kudli, Micha, sparasis, Coolak, Rimmer, Mishar, Cureman, mrcl, Einherjar, DarthOptimus, scarlaxx, TolSinion, hmmc, Lolek95, jing-jang, ErrorJoe, steinham, suah, krutoslav, KaseO, Dyfer, Lorddreath, yannush, Ondruch, Remixxx, Dan, Najte, teye, xjack, Niah, chachan, Petr640, def84, DaveCZ, M4rtin, jurda, Antik, Vincent, Koriss, anezkaceska, Niika69, logout, emkac, Foo_Fighter, zelvak, MallBare, maia, TheOnek, wailord, DreiPunkte, Kogaku, Schmeeczko, Deneb, GRIF, Puni, pavelnop, genevieve, ESESEL, Einhasad, vooten, Blanch, hanes87, cylindr, Elephie, Vevoda_Wolf, MessY, killercat
187 proti
V oblíbených: Žádný uživatel
Oblíbenost: 6,70 %
Stav: Má záporné skóre

Diskuze

15:40
vasicek: Hotspot - místo či oblast s mož...
silhouette
Hotspot - místo či oblast s možností bezdrátového připojení k internetu
15:46
tepich: Re: Hotspot - místo či oblast s...
tepich
Takže to není horká skvrna?
Mé písmo bývalo tučné. Opravdu!
16:38
YDraigGoch: Re: Hotspot - místo či oblast s...
YDraigGoch
Ani horká brána?
Love has teeth; they bite; the wounds never close. No word, no combination of words can close those lovebites.
15:01
DarkDream: Re: Hotspot - místo či oblast s...
DarkDream
Ani hrnec rajconích lidí?
(patřící rajcovním lidem, ne plný rajcovních lidí)
Já se sem asi neměl zaregistrovat
15:59
Hammer: Re: Hotspot - místo či oblast s...
Hammer
Tak ted si to vylepsil.
I'm not weird. I'm limited edition
16:53
chernobyl: Re: Hotspot - místo či oblast s...
chernobyl
Neuvěřitelné... Ty jsi jeden z těch hekrů?
Nemám rád lidi.
22:04
crowley: Re: Hotspot - místo či oblast s...
crowley
Ne, on je háčker.
It's Time. Time to face what we all believe in.
15:02
DarkDream: Re: Hotspot - místo či oblast s...
DarkDream
Tak to určitě má linuk a rozcuchané vlasy!
Já se sem asi neměl zaregistrovat
11:31
sevenjetc: Re: Hotspot - místo či oblast s...
sevenjetc
Jsem ráda, žes to nenapsal do komentáře a mohla jsem dát plus, tohle kdybych tam viděla, omínusuji to až za roh.
Wibbly-wobbly, timey-wimey.
15:52
vasicek: Ne-e :-)
silhouette
Ne-e :-)
16:02
enrey: Tohle me taky na windows fascinu...
enrey
Tohle me taky na windows fascinuje. Vyskytne se problem a jako "pomoc" na me vyskoci hlaska: "Pro pomoc kontaktujte sveho spravce systemu". Ale kdyz ja jsem ten spravce systemu a marne se snazim z ty chybovy hlasky vydolovat pricinu toho problemu, a ono dal, misto nejakyho detailnejsiho popisu problemu, mi to hlasi "kontaktujte spravce", nebo "vyhledat pomoc online" nebo "zkuste nasi napovedu, udelame tam z vas blbce a 16x se vas zeptame jestli mate sluchatka ve spravnem jacku"... Kdyz to schrnu... lidi... nepouzivejte windows, protoze windows je to, co zpusobuje, ze pocitacum skoro nikdo nerozumi...
echo '#!/bin/rm' > vanity && chmod +x vanity && ./vanity
16:19
tristaver: Re: Tohle me taky na windows fas...
tristaver
Tvoje "schrnutí" je sice zajímavé, ale myslíš si, že jiné operační systémy jsou to pravé ořechové pro většinu populace? Uvědom si, že nadpoloviční množství uživatelů počítače je na windows zvyklé a bylo by pro ně velice obtížné přejít na jiný OS. Drtivá většina "PC stuff" je vytvořená přímo pro windows - hry, software, .exe soubory. Mluvím z vlastní zkušenosti, před několika lety jsem si taky zkusil jakousi verzi linuxu, ale šlo to absolutně mimo mě, připadalo mi to naprosto složité, a to jsem s počítači (na laické úrovni) začínal v době "tři-osm-šestek". Měl jsem svůj vlastní desktop s WVista, teď už mám svůj druhý notebook s W7 a ani u jednoho z těchto 3 počítačů jsem se nesetkal s problémy ohledně OS. Takže, pokud máš dojem, že je to problém windows, není řečeno, že ten problém se vyskytuje i jinde než u tebe.
Dog person.
16:32
enrey: Re: Tohle me taky na windows fas...
enrey
U me se ten problem nevyskytuje, protoze windows nepouzivam, ale lidi kolem mne ano, proto me ty hlasky "kontaktujte spravce" docela deptaj. Navic ta situace s windowsm, "ze lidi jsou zvykli", je stejna jako situace s Macdonaldem v tom, ze kdyz lidem prodavas dobre propagovanej humus, lidi si na ten humus zvyknou a dokonce mu pak davaj prednost pred normalnim jidlem, a muzes je presvedcovat jak chces, ze je to humus, ale lidi budou dal vyzadovat ten stejnej humus a argumentama je uz nepresvedcis :) "brainwashed"....
echo '#!/bin/rm' > vanity && chmod +x vanity && ./vanity
18:28
tristaver: Re: Tohle me taky na windows fas...
tristaver
Vzhledem k tomu, o čem se tady baví lidé dál, asi tuhle debatu ukončíme. Nemyslím si, že jsem schopný s tebou vést fundovanou debatu, protože já jsem prostě s windows nikdy problém neměl. Zřejmě je to tím, že si do počítače nestahuji kdejaké sračky a vše, co mám, je originál, případně freeware.
To, co jsi tady napsal, je rozhodně dobrý příspěvek, vypadá to, že windows je špatný prostě proto, že nezvládá takříkajíc "krizové situace" - kdy si uživatel něco sám pokazí, a pak se diví, že windows není schopen si s tím poradit.
Dog person.
19:07
enrey: Re: Tohle me taky na windows fas...
enrey
To je zas ale vsude :) Kdyz si uzivatel neco podela, tak se nemuze divit... V techdle situacich bych naopak rek ze je windows ten nejopatrnejsi system, kde vetsinou nic nepodelas ani kdyz vylozene chces..
echo '#!/bin/rm' > vanity && chmod +x vanity && ./vanity
22:31
crowley: Re: Tohle me taky na windows fas...
crowley
Takže pánové, roztrhejte si občanky a zchlaďte vášně.

Pravdu má tristaver, protože majoritní většina uživatelů je zvyklá na Windows a pro Windows je napsané (či portované) velké množství více či méně sofistikovaných programů.

Pravdu má enrey, protože přechod k Linuxu (který jsem si také zkusil) je možný a pro ty, kteří nepotřebují speciální programy je teď téměř bezbolestný. A po čase si uživatel může nové prostředí oblíbit více, než to Widlí. Tady bych spíše doporučoval prostředí s diametrálně odlišnou logikou, než kterou mají Win - uživatel se oprostí od "zlozvyků" z Windows

Já sám jsem jako samosprávec prošel několika OS. MS-Dos, Win 98, Win XP, Vista, Ubuntu 8.04, 9.10, 10.04, 11.04, 12.02, Kubuntu 10.04. Win 32bit, linux 64bitový.

Zkušenosti takové:
Ubuntu(gnome) Přívětivé, logické a funkční prostředí.
Kubuntu(kde): Ani ryba, ani rak. Vzhled pěkný, ale hodně podobný windows, nepochopil jsem ho.
Windows: Oproti výš uvedeným strohý, místy napřesruku. Z 90% jsem si sám mohl za pád, široká podpora.

Tak, suďte mě, vrátil jsem se k Windows. Občas mě nasškrknou, ale kombinace LaTeX, Adobe, Matlab mě drží u woken a Ubuntu 11.x+ mě nepřitahuje.
It's Time. Time to face what we all believe in.
11:36
sevenjetc: Re: Tohle me taky na windows fas...
sevenjetc
Osobně jsem u Win7 vděčná za to, že běžného uživatele do ničeho nepustí a nenechá pokazit, co může. Jo, za časů widlí 95, když si kamarádka smazala system 32 a pak se divila, to byl ten support jinej level. Na druhou stranu, chápu, že jsou lidé, kteří používají Linux, který se dá lépe zohýbat k obrazu uživatelovu. A stejně 90% problémů ve widlích řeší restart.
Wibbly-wobbly, timey-wimey.
14:52
crowley: Re: Tohle me taky na windows fas...
crowley
nebo reinstal...
A jsme zase u pristupu ochranitel vs. vychovatel.

Mě pokusy s OS naučily oddělovat data od systému, zálohovat, nepřesouvat a podobné zbytečnosti...
It's Time. Time to face what we all believe in.
16:59
akta-fix: "lidi jsou zvykli" jsou kecy. Na...
silhouette
"lidi jsou zvykli" jsou kecy. Naše mamina se naučila na ubuntu raz, dva a to jí přes vzdálenou plochu musím formátovat texťáky apod. :)
17:08
CarpeNoctem: Re: "lidi jsou zvykli" jsou kecy...
CarpeNoctem
Jenže uživateli tohohle typu je úplně jedno, co má za systém. Pustit mp3 a jak vlézt na net se nějak naučí a na zbytek má tebe :-)

Druhá věc je, že takových lidí je většina, ale to obecně není chyba Windows. Naopak, Windows jsou přesně takový, jaký jsou, právě proto, že většina uživatelů je taková, jaká je.
17:22
enrey: Re: "lidi jsou zvykli" jsou kecy...
enrey
Windows jsou takovy jaky jsou, protoze hlavni ucel windows je vydelat prachy pro MS, ne uspokojit zakaznika. Tak radsi prodaj system plnej podprahovejch zprav a sugesci, ktere degeneruji uzivatele a nuti ho si myslet ze "tomuhle by nerozumel" a ze "lepsi alternativa nemuze existovat". Taky jsem tomu dlouhy leta veril :D
echo '#!/bin/rm' > vanity && chmod +x vanity && ./vanity
17:41
YDraigGoch: Re: "lidi jsou zvykli" jsou kecy...
YDraigGoch
To je super teorie! :-)
Akorát se hlásím na pitvu, protože můj neotřesitelný názor "nemůže to bejt chytřejší než já" nezničilo ani dlouholeté užívání Uindous...
Love has teeth; they bite; the wounds never close. No word, no combination of words can close those lovebites.
17:52
enrey: Re: "lidi jsou zvykli" jsou kecy...
enrey
Asi jsi imuni :) Me to ale taky moc neprislo zvlastni dokad jsem nezacal s linuxem. Ted uz bych ferovej system nevymenil ani za zlato. A i kdyz je linux snuzka polofungujicich nesmyslu, vetsinou bez autokonfigurace, s podivnou syntaxi a bez dokumentace, vzdycky nejak zahadne staci zkopirovat obsah error hlasky do googlu a problem je vyresenej :D Vzdycky se musim smat kdyz ti windows useri valcej s virama, pak s antivirama, pak s virama co vypadaj jako antiviry a antivirama co vypadaj jako viry, pak s firewallama, registrama... No pak mi vzdycky sklapne, kdyz mi ten windows prinesou abych jim to pry opravil :/
echo '#!/bin/rm' > vanity && chmod +x vanity && ./vanity
22:09
crowley: Re: "lidi jsou zvykli" jsou kecy...
crowley
Jakmile se věc snaží být chytřejší než já vybíhá mi Teramonin podpis, mám nedobrý pocit v zátylku a cítím vlhkost podél bederní páteře.
It's Time. Time to face what we all believe in.
18:44
CarpeNoctem: Re: "lidi jsou zvykli" jsou kecy...
CarpeNoctem
Nechceš mi, doufám, tvrdit, že MS by si nějak výrazně vydělal, kdyby jeho produkty podstatnou část zákazníků skutečně neuspokojovaly, že ne?
19:14
enrey: Re: "lidi jsou zvykli" jsou kecy...
enrey
Tak ono "uspokojit" nemusi byt pro ruzne lidi uplne totez.. Ale vem si to takle, politici drtivou vetsinu obcanu vubec neuspokojuji, ale dokud se ti politici budou chovat monopolne a delat reklamu sami na sebe, lidi je stejne budou volit.
echo '#!/bin/rm' > vanity && chmod +x vanity && ./vanity
20:45
CarpeNoctem: Re: "lidi jsou zvykli" jsou kecy...
CarpeNoctem
A kde je chyba? V politicích? Nebo v lidech, který jim to baští?

Ještě před pár lety umělo s počítačem pár stovek lidí v republice. Programy psali lidi, který věděli co dělají, pro lidi, který věděli co chtějí. Když něco k sehnání nebylo, tak si to člověk napsal sám, nebo věděl komu koupit flašku. Dneska musí pomalu i hajzlbába, pardon - senior sanitation managerka, posílat sívíčko v pédéefku, když se hlásí o práci a komerční software tomu odpovídá. Musí mít pěkný ikonky, všechno se musí dát naklikat, a když je to náhodou na zakázku, tak corporate identity je důležitější než funkčnost. Přesně tohle ale většině lidí vyhovuje, protože je to na pohled hezký, v práci vědí, že druhá ikonka odspodu jim spustí účetnictví, doma mají media center a explorer rovnou na liště a víc je nezajímá. Produkt splňuje jejich požadavky, jsou tedy uspokojeni, netřeba hledat altrernativy a MS má o chleba postaráno.

Konečně, narozdíl od papalášů, MS svůj monopol nemá nařízenej zákonem, ale musel se o něj postarat sám.
20:55
enrey: Re: "lidi jsou zvykli" jsou kecy...
enrey
Hmm, to mas uplnou pravdu. Me jen stve, ze se mi MS sere do linuxu :( At si klido necha desktopy pro sanitation-baby, ale kdyz z linuxu krade vsechny dobry napady ktery pak pouziva jako propagaci k tomu, aby linux vytlacil... no humus je to... ted uz i na serverech se propagujou...
echo '#!/bin/rm' > vanity && chmod +x vanity && ./vanity
21:03
CarpeNoctem: Re: "lidi jsou zvykli" jsou kecy...
CarpeNoctem
Dalo by se možná reagovat tak, že to není až tak úplně špatně, protože to znamená, že MS začíná v Linuxu vidět reálnou hrozbu. Čuliže se Linuxáci můžou uklidňovat tím, že se ubírají správným směrem. Ale to bych Tě asi naštval co? :-)
21:50
enrey: Re: "lidi jsou zvykli" jsou kecy...
enrey
Problem je, ze za linuxem je SPOUSTA lidi, kteri na tom neco vyvijeji (daleko vic nez v MS), ale neni za tim nikdo, kdo by to skutecne propagoval. Vysledek je vcelku kvalitni system, o kterem si spousta lidi mysli, ze kdyby byl kvalitni, tak by ho pouzivalo vic lidi nez ted(min nez 1% na domacich pocitacich), a proto ho nepouzivaji...

Na serverech se ale linux drzi hodne vysoko a stabilne nad MS, posledni roky ale MS zkousi nejaky figle s windows server... nektery lidi ty kraviny zerou...
echo '#!/bin/rm' > vanity && chmod +x vanity && ./vanity
22:49
Araoth: Re: "lidi jsou zvykli" jsou kecy...
Araoth
A to je milý enrey problém svobodného trhu. Pokud má někdo dostatečně silný vliv, aby přesvědčil zákazníka, že ten jeho produkt je ten lepší, pak uspěje. A pokud si konkurence svoje nápady nenechá patentovat, tak musí počítat s tím, že ten druhý bude kopírovat. A platit to bude vždy na obě strany.

Třeba co je můj problém u Linuxu je podpora softwaru/her. Pokud musí vývojář vyvíjet úsilí navíc, aby jeho produkt fungoval i na druhém OS, tak se na to může jednoduše taky vykašlat. A MS má prostě větší škálu použtelných programů, protože je jednoduše řečeno všude.

Navíc když člověk není debil, dokáže stejně dobře pracovat na jakémkoliv současném OS, který se mu dostane pod ruku. Ale nemůžeš ostatní nutit, aby volili to, co si ty myslíš že je lepší. Ty si taky budeš vybírat jestli si radši koupíš papriku z Tesca nebo někde od zahrádkáře. Ale nemůže ti nikdo támhle nakázat - kupuj jen tohle. Stejně tak oba si můžou krást nápady - třeba jak je pěstovat. A nikdo taky neřekne ani fň, že se mu sere do jeho paprik...

Takže... pokud nechceš nastolit tvrdou Linuxokracii, tak se budeš muset naučít žít ve světě, kde funguje konkurenční boj. A pokud bude Linux lepší, tak neboj - on na tom trhu časem prorazí...
Folklóry - "utfg" 80x, "ajťák" 93x, "neuvěříš" 173x, "blondýna" 201x, "no comment" 230x, "zabil" 244x, , "na lamer/a" 937x
23:02
crowley: Re: "lidi jsou zvykli" jsou kecy...
crowley
No, vrátím se k Adobe. To začínalo s prací pro MacIntosh a rozšířilo svojí působnost i na platformu PC (MS-OS). Podle tvé teorie se na to měli vykašlat.

Motivace ale není minimální úsilí, ale úsilí které se vrátí formou zisku. Adobe překonalo překážku optimalizace SW pro Windows a získali tak mnoho platících uživatelů.

Kdo ale tvoří komunitu Linuxu? Většinou lidi, kteří buď kódují ve jménu licencí FreeWare, GNU a nejsou dvakrát ochotni platit za SW. Hodnota takové odbytové platformy je pro firmy nulová.
It's Time. Time to face what we all believe in.
20:17
enrey: Re: "lidi jsou zvykli" jsou kecy...
enrey
Araoth, me nejde ani tolik o linux, ja to momentalne pouzivam, ale on to taky neni idealni system. Jediny o co mi jde, je aby lidi prestali pouzivat windows. Protoze krome ty siroky skaly programu a hardwaru ktery na windows funguje tam nic zajimavejsiho neni. A ta podpora programu a hardwaru je vynucena microsoftem, protoze ma dominantni pozici na trhu a muze s vyrobcema uzavirat ruzny necestny smlouvy... napr. "Pomuzeme vam s propagaci vasi graficke karty, kdyz vy NEvydate ovladace pro jiny system nez windows." At si MS klidne propaguje ty svy vidle a cpe je sekretarkam, me to je fuk. Ale protoze omezujou ostatni moznosti a ONI SAMI nuti vsechny, abysme pouzivali jen jejich produkt, nelibi se mi to. Rikas ze ti nemuzu nakazat "kupuj tohle", ale MS ti to nakazat muze a dela to...
echo '#!/bin/rm' > vanity && chmod +x vanity && ./vanity
17:42
akta-fix: Re: "lidi jsou zvykli" jsou kecy...
silhouette
Ale tak to má většina. Stáhnou film, pustí si muziku a když to nefunguje odnesou to známému. :)
19:36
GICaesar: Re: "lidi jsou zvykli" jsou kecy...
silhouette
Já měl možnost dělat na linuxu během střední i prvním rokem na vejšce... Linux, konkrétně Ubuntu ani Debian mi k srdci vůbec nepřirostly, naopak, snažily se mě naštvat.
Závěr: zůstávám u Windowsů, pokud to nebude Vista a zatim ani 8 jsem si nějak neoblíbil.
19:59
enrey: Re: "lidi jsou zvykli" jsou kecy...
enrey
Kdyz nad tim ted premejslim, musim rict ze ve skole me taky linux pekne stval..Od ty doby se mi pak ale casto stavalo, ze jsem resil neco ve windows, co tam proste nejde vyresit jinak nez nejakym externim - a casto komercnim - softwarem, pritom jsem ale vedel ze v linuxu by to byly dva prikazy a 10 vterin... Tak jsem se jednoho dne rozhod, ze nema cenu nadavat na system jen proto, ze se nechci ucit neco noveho, a pac mam rad vyzvy, tak jsem si jako prvni nainstaloval gentoo, coz jsem nezvlad uplne perfektne, tak jsem k nemu pridal ubuntu.. A od ty doby, co jsem se s tim tak nejak naucil, mi to pripada nesrovnatelne lepsi nez windows. Mno je fakt, ze kazdej na to ale asi nema nervy..
echo '#!/bin/rm' > vanity && chmod +x vanity && ./vanity
18:29
letsroll: Používám Windows celý život, nik...
silhouette
Používám Windows celý život, nikdy mě nic špatnýho neudělal. Řekl bych že je ještě stále v módě ho pomlouvat a hlavně závidět tomu kdo ho vymyslel a využil situace tehdejší doby a má prostě víc peněz než vy. To nakonec nebudu ani jezdit autem protože bych nakrmil automobilku která má na autě 200% zisku protože prostě já nejsem blbec, že jo? Radši si postavím něco sám v garáži, to nikdo nepoužívá a budu mít auto který používá 5% populace na světě = "jsem frajer". Akorát to bude mít jednu nevýhodu, budu se muset kámošit jen s těma co maj podobnej typ auta a nebudu s nim moct jezdit po pozemních komunikacích. Zkrátka kdo je blbec tak svede svou nešikovnost na MS, naopak kdo si dokáže poradit a popřemejšlet nad tim proč mi nejde připojit k netu tak problém mít nebude. Výše zmiňované hlášky jsou určeny pro 1. skupinu uživatelů, 2. skupina se je nauči ignorovat a vyřeší problém po svém...
19:04
enrey: Re: Používám Windows celý život,...
enrey
Podle miho skromnyho nazoru je v tyhle "5% mensine" vic softwaru nez v cely windows komunite, uz jen proto, ze ke kazdymu MS produktu, je nekolik open source alternativ, minimalne stejne kvalitnich. Taky jsem s windows nemel problem, pouzival jsem ho cely zivot, nic spatneho mi neudelal (nebo jsem si toho spis tenkrat tolik nevsimal), nerikam ze to je vylozene spatny system, ono to vsechno funguje a tak, ale je to jak macdonald: zaludek naplnis, chutna to dobre, ale potrebny ziviny z toho nedostanes... Dokud je to kazdyho svobodna volba, potud dobry... ale v momente kdy MCD zacne vytlacovat ostatni vyrobce kvalitnejsiho jidla aby zizkal monopol, zacina to smrdet. A microsoft definitivne vytlacuje ostatni vyrobce kvalitnejsiho softwaru podivnejma smlouvama a dohodama s HW spolecnostma a jinyma SW spolecnostma, klame spotrebitele a rika, ze to je pro jejich dobro. Pak spousta lidi povazuje pocitac=windows, na to napr. Adobe reagovalo zastavenim vyvoje FlashPlayeru a AdobeAir pro linux, coz zase poskozuje a zatezuje linux komunitu, protoze ta komunita si pak bude muset zase udelat svoji verzi flash playeru a adobe air... Proto bych byl rad, kdyby vic lidi pouzivalo neco jinyho nez windows, MS se chova monopolne a poskozuje neprimo (mozna ze i primo, cojavim) svobodny trh a tim nakonec samotny uzivatele, kteri MS jeste k tomu haji :)
Ale nerad bych tuhle debatu zvrhnul v nejakej velkej flame, spis me zajimaji nazory... pokud se mnou nesouhlasite, tak me proste ignorujte...
echo '#!/bin/rm' > vanity && chmod +x vanity && ./vanity
22:42
crowley: Re: Používám Windows celý život,...
crowley
Někde jsem četl postěžování, že nejhorší smlouva, kterou IBM má je ta s M$...

Adobe a Linux je kapitola sama pro sebe - rozchdil někdo Arobe Creative Suite 3, 4, 5 na nějaké linuxové distribuci? Podařilo se někomu otevřít nejnovější pdf s plnou funkčností?
Jak je to s ovladači nVidia pro linux?

Problém je v tom, že Linux nemá "korporátní" podporu, protože má málo uživatelů, protože nemá "korporátní" podporu, protože...
It's Time. Time to face what we all believe in.
20:20
enrey: Re: Používám Windows celý život,...
enrey
Tusim ze nvidia i ati uz maj komercni ovladace pro linux par let, a tusim ze i ty opensource ovladace uz fungujou dost hezky...
echo '#!/bin/rm' > vanity && chmod +x vanity && ./vanity
19:45
peanutka: No a? Mně dneska nejdřív řekl, ž...
peanutka
No a? Mně dneska nejdřív řekl, že je potíž s připojením, vzápetí mi nahlásil, že nenašel problém, ale pokud přetrvává, mám hledat řešení online. Ale že bych to postovala jako hlášku...
Pobody's nerfect.
19:49
letsroll: To co si popsal je úplně normáln...
silhouette
To co si popsal je úplně normální jev a snaží se o to opravdu každý živnostník a každá firma!! I na silnici kde oproti sobě na každé straně budou stát dva stánkaři a oba budou prodávat brambory tak oba dva se budou navzájem předhánět a snažit se lidi upozornit na to že "moje brambory jsou lepší než toho na druhé straně". Každej se prostě snaží vytlačit konkurenci a snaží se o co nejlepší postavení na trhu a každej na to jde jinou cestou a věr mi, fungovalo to tak i v době před kristem. Bereš elektřinu od ČEZu? To je taky víceméně monopol. A dělá snaží se hlavně o to aby monopolem zůstal a vytlačuje nebo odkupuje ostatní energetický společnosti. Kdo chce svojí elektřinu a nechce odebírat od ČEZu, může si vyrobit svou, nikdo ti nebrání. ;-)
20:06
enrey: Re: To co si popsal je úplně nor...
enrey
To mas pravdu, takova uz je nase spolecnost. A kdyz MS pouziva klam, sugesci, polo-lzi a zneuziva svyho postaveni aby vydelal vic penez, vsechno co proti tomu muzu a jsem ochotny udelat, je upozornit na to... Coz se prirozene uzivatelum nelibi, protoze tem kecum uz nejaky patek veri a neradi by priznali ze se mylili...
echo '#!/bin/rm' > vanity && chmod +x vanity && ./vanity
20:22
letsroll: Re: To co si popsal je úplně nor...
silhouette
Názor hrstky nespokojených uživatelů je nezajímá a ani jim nijak neublíží, beztak jejich software mají ilegálně. MS má zisky hlavně z firem a z vyspělých států, kde lidi maj na to si koupit jejich software. Nakonec nejsi nucen jejich OS používat, můžeš používat jinej OS čímž se vracim k mýmu prvnímu příspěvku, nebo vymysli svůj OS který bude bez chyb a všichni do posledního uživatele mu budou rozumět a umět na 100% ovládat.
20:40
enrey: Re: To co si popsal je úplně nor...
enrey
To by bylo tezky, protoze nikdo neumi na 100% ovladat zadny OS, prave proto, ze ovladat znamena mimo jine umet pro ten OS programovat.. Coz pak mate treba novacky v linuxu, protoze tam se da programovat velmi snadno a system k tomu sam vybizi, coz ale budi falesny dojem, ze uzivatel MUSI programovat, nacez uzivatel se nechce nechat obtezovat a tak prepne zpet na windows :D Btw existuje nekolik systemu (ne linux), ktery jsou docela jednoduchy na pouzivani a maji velmi malo chyb (daleko min nez windows), presto je skoro nikdo nepouziva protoze jednak o nich malokdo vi a druhak "je nikdo nepouziva", coz je ten nejdementneji zacarovanej kruh :D
echo '#!/bin/rm' > vanity && chmod +x vanity && ./vanity
20:56
CarpeNoctem: Re: To co si popsal je úplně nor...
CarpeNoctem
A v-v-vo to je :-)
20:57
CarpeNoctem: Re: To co si popsal je úplně nor...
CarpeNoctem
*tom
21:04
enrey: Re: To co si popsal je úplně nor...
enrey
No je no :) Ale nemuzu rict, ze mi to vyhovuje. A kdyby ostatni vedeli o co prichazi, taky by jim to nevyhovovalo.
echo '#!/bin/rm' > vanity && chmod +x vanity && ./vanity
21:20
CarpeNoctem: Re: To co si popsal je úplně nor...
CarpeNoctem
Hele...to máš tak. Včera mi v práci nainstalovali na zkoušku novou verzi jednoho softu. Nějakým záhadným způsobem to ale shodilo Javu, takže do dvou hodin přestalo fungovat úplně všechno. Protože máme ale nastavený práva tak chytře, že sice můžu jedním klikem smazat kompletní zálohy dat od roku 1994 na serveru, ale na svým kompu si nemůžu změnit ani file associations, tak jsem prostě musel volat ajťáka :-)

A takhle jsou dneska vychovaný skoro všichni, počítač je pro lidi furt magie, všechno jim nastavil někdo jinej a když něco nefunguje, tak se musí volat na help desk, kde z tebe udělají totálního pitomce... Těžko pak po někom chtít, aby se o to zajímal...
21:23
enrey: Re: To co si popsal je úplně nor...
enrey
O tohle se ale prave ve velkym zasluhuje MS .. *tired*
echo '#!/bin/rm' > vanity && chmod +x vanity && ./vanity
21:38
CarpeNoctem: Re: To co si popsal je úplně nor...
CarpeNoctem
Nevím no... Podle mě je hlavní průšvih v tom, že dneska musí s kompem umět prostě všichni. Čemuž se MS díky svýmu postavení na trhu dokáže na 100% přizpůsobit.

To by ale asi byla debata typu: byla první slepice nebo vajíčko?
21:48
letsroll: Re: To co si popsal je úplně nor...
silhouette
Nerozumim tomu proč píšeš že je průšvih v tom, že každej musí umět s kompem. To na konec můžu napsat že je průšvih že každej musí umět číst, psát, počítat a znát zákony. Čemuž se zaměstnavatelé, společnost a stát dokážou díky svému postavení přizpůsobit :-)
21:54
enrey: Re: To co si popsal je úplně nor...
enrey
Mno s tema zakonama, tam mi vzdycky vrtalo hlavou tohle:
Kdyz pujdu studovat prava, behem studia se specializuju na jeden obor a pak budu nejak znat (kdyz budu dobrej pravnik) ty zakony, ktery se tykaj toho oboru....
Ale vsechny zakony musi dodrzovat vsichni lidi... Jak je teda proboha mozny, ze mame tolik zakonu, ze clovek musi studovat 5 let na univerzite aby znal jen zlomek z nich?
Jak ma normalni clovek vedet, kdy zakon porusuje a kdy ne?
echo '#!/bin/rm' > vanity && chmod +x vanity && ./vanity
22:02
letsroll: Re: To co si popsal je úplně nor...
silhouette
znění zákona je veřejnosti volně přístupno a je jen na tobě jestli si ho nastuduješ nebo ne, pokud studuješ na univerzitě a úspěšně ji dokončíš tim že složíš zkoušky a testy kde tě někdo ozkouší tak dostaneš pouze potvrzení že si znění zákona studoval a teoreticky ho 100% znáš. Jinak ale ten diplom kterej dostaneš nemá jinej význam. Zákon tedy může ovládat zrovna tak dobře clověk který na univerzitě nestudoval, ale nemůže to nijak dokázat. Toť moje teorie.
22:09
enrey: Re: To co si popsal je úplně nor...
enrey
Jasne, ale zakonu jsou tisice a tech vztahu mezi zakonama je jeste vic a vykladu tech vztahu mezi zakonama je jeste daleko vic... Vem si jenom to srovnani - clovek na univerzite, ktereho to zajima, potrebuje pet let, aby ovladal zakony tykajici se jednoho oboru... Samozdrejme ze si to muze nastudovat kazdy, jenomze na to clovek potrebuje pul zivota...
echo '#!/bin/rm' > vanity && chmod +x vanity && ./vanity
22:55
Araoth: Re: To co si popsal je úplně nor...
Araoth
Co se práva týče, tam k dokonalému ovládnutí potřebuješ takovou dobu, protože se učíš i slovíčkařit. Normálnímu člověku si stačí přečíst, že nesmí zabít. Právník musí vědět rozdíly mezi tím, když je to nehoda, vražda, zabití z nedbalosti a tak dále, k tomu odpovídající postihy, polehčující okolnosti...
Folklóry - "utfg" 80x, "ajťák" 93x, "neuvěříš" 173x, "blondýna" 201x, "no comment" 230x, "zabil" 244x, , "na lamer/a" 937x
22:29
CarpeNoctem: Re: To co si popsal je úplně nor...
CarpeNoctem
Ten průšvih vidím v tom, že proto, aby mohl s kompem pracovat každej, musí* kvalita běžně používanýho software jít dolů, aby ho byl každej schopnej ovládat. Proto je dneska často funkčně lepší opensource alternativa od nějakýho šikovnýho amatéra napsaná pro nějakej konkrétní účel, oproti komerčním verzím napsaným profíkama s cenou licence v řádech desítek tisíc pro masový využití. On by to až tak průšvih nebyl, ale protože lidi jsou líný ty alternativy hledat, tak se velký vývojáři produkující zpola nefunkční paskvily drží u vesla a celý se to tak nějak cyklí...

* Respektive nemusí, ale pro vývojáře je to ta snadnější cesta a taky je to sakra vidět.
22:35
CarpeNoctem: Re: To co si popsal je úplně nor...
CarpeNoctem
Asi takhle: když bylo čtení a psaní výsadou pár desítek mnichů, popřípadě panovníka a jeho družiny, tak bylo písmo složité a krásné, knihy nádherně ilustrované a umělecky hodnotné. Dneska musí umět číst a psát každej, proto je písmo jednoduché a celé to vede k tomu, že i inteligentní lidé jako my, píšem jako prasata :-)
22:50
letsroll: Re: To co si popsal je úplně nor...
silhouette
A pokud tomu tak nebude i s počítači tak se naše ohromně technologicky vyspělé lidstvo nepohne ve vývoji dál...
22:52
crowley: Re: To co si popsal je úplně nor...
crowley
Naopak, s klesající gramotností uživatele musí být program kvalitnější - blbuvdornější a zároveň snadno ovladatelný (pro někoho olbřímí obrázky, pro jinýho klávesový zkratky).

Jenže, tohle stojí čas a čas jsou peníze na straně jedné.
A pak tu máš několik bastlířů s dobrou vyřídilkou, kteří sesmolí program, který zvládá totéž, co tvůj, ale nefunguje když...
Blbý je, že ty, aby ses uživil, musíš prodávat za nějakou cenu, on za desetinovou. A menežři jdou po penězích na prvním místě.
It's Time. Time to face what we all believe in.
23:11
letsroll: Re: To co si popsal je úplně nor...
silhouette
Tím chceš říct že lidstvo spíš degeneruje? :) Jo, myslím si to taky a nakonec to i každým dnem vidim na vlastní oči, ale něco mi říká že by to tak být nemělo... I když jedna z mých teorií je že pokud člověk bude pracovat rukama, civilizace má stále ještě pořád co dohánět, až se dopracuje k tomu že bude jen ovládat stroje a nebo spíš je nebude muset ovládat vůbec, dalo by se to nazvat dalším věkem pro lidi. Na druhou stranu, nýnějším generacím už se opravdu pracovat rukama nechce a mnoho jich to ani neumí, já jim to nemám za zlé, ale tloukne se to s tím že by měli vymýšlet stroje které by nemuseli řídit a bohužel se vracím k tvojí reakci na klesající gramotnost u lidstva :) Takže v tomhle nemám ještě pořád jasno jak to bude...
23:16
CarpeNoctem: Re: To co si popsal je úplně nor...
CarpeNoctem
Blbuvzdornější != kvalitnější.

Office 2010 je toho zářným příkladem. Tomu, kdo v excelu vytvoří 2 grafy za rok, se to možná zpřehlednilo. Ale za cenu toho, že na každej krok přibyl minimálně 1 klik navíc. Takže tomu, kdo v tom dělá denně, se práce naopak prodloužila a znepříjemnila.

10 let stará verze SPSS je funkčně lepší než fungl nová, měla i výrazně míň bugů.

Proč Java applety z ničeho nic neumí používat clipbox, když to šlo x let?

To samý Corel, Mozila...ad nauseam.

Jestli tohle je ten pokrok, tak jdu z půdy sundat svojí starou 386...
23:35
crowley: Re: To co si popsal je úplně nor...
crowley
Pokud blbuvzdornosti dosáhneš přístupem "nahaž tam hodně klacků, nějakej je zastaví", něco je zatraceně špatně.

Pokud to uděláš blbuvzdorněji a zachováš jednoduchost ovládání, potom je to kvalitnější.
It's Time. Time to face what we all believe in.
23:53
CarpeNoctem: Re: To co si popsal je úplně nor...
CarpeNoctem
Souhlas. Jen škoda, že v praxi už by se z těch klacků dal postavit docela slušnej plot...
00:14
enrey: Re: To co si popsal je úplně nor...
enrey
Mno a jsme zpatky u linuxu... Tam blbuvzdornyho neni skoro nic, dukazem je toho sharkovo slavne zastaveni ftp serveru... Me se taky jednou stala podobna vec, omylem jsem naformatoval disk s windowsama misto linuxovyho... Od ty doby je kazdy prikaz co pouzivam blbuvzdorny proste jen proste proto, ze si davam velky pozor :) A tak by to myslim melo byt vsude, naopak ale dnesni trend je ptat se uzivatele 3x na potvrzeni kazde kraviny, coz kdyz se za ty leta nascita, zabere to dohromady vic casu, nez obnova dat po pruseru...
echo '#!/bin/rm' > vanity && chmod +x vanity && ./vanity
00:30
crowley: Re: To co si popsal je úplně nor...
crowley
Máš dvě možnosti, buď budeš ochranitel, neboli uživatele oddělíš od problému - a on zůstane nepoučený, nebo budeš vychovatel a necháš ho dělat chyby a poučit se z nich.

Apple volí první možnost, Linux tu druhou. M$ se nějak nemůže rozhodnout...
It's Time. Time to face what we all believe in.
04:25
enrey: Re: To co si popsal je úplně nor...
enrey
MS zna jenom tu prvni moznost. A to neni nic pro me, nemyslim si ze by se mel pocitac snazit chranit uzivatele pred jeho vlastnima pokynama, protoze je to vzdycky uzivatel kdo vi, co se ma delat, ne pocitac. Chapu upozorneni pri nevratnejch vysoce destruktivnich situacich, jako treba mazani velkyho mnozstvi souboru... Ale aby se me to ptalo jestli skutecne chci zmenit priponu souboru a pak znova upozornilo ze tim se zmeni program, ktery s tim souborem bude asociovanej, to zrovna nepotrebuju. A aby nektery veci vylozene NESLY, z duvodu ocrany uzivatele pred sebou samym, to vylozene nechci :)
echo '#!/bin/rm' > vanity && chmod +x vanity && ./vanity
19:49
vasicek: U hlášky šlo o to, že i přes to,...
silhouette
U hlášky šlo o to, že i přes to, že nejsem připojen k internetu mi win nabící možnost vyhledat řešení online
22:12
tristaver: Re: U hlášky šlo o to, že i přes...
tristaver
Aha, tak tím se to vyřešilo. Netřeba těchto sáhodlouhých diskusí, které tady vedeme :)
Dog person.
22:14
enrey: Re: U hlášky šlo o to, že i přes...
enrey
To ne no, ale muzem ted rozvest sahodlouhou diskuzi o nerozvadeni sahodlouhych diskuzi
echo '#!/bin/rm' > vanity && chmod +x vanity && ./vanity
22:32
letsroll: Re: U hlášky šlo o to, že i přes...
silhouette
To máš fuk, stejně to neprojde a upadne v zapomění.
10:45
krutoslav: Jste se nějak rozvášnili :) tako...
krutoslav
Jste se nějak rozvášnili :) takovejch příspěvků u tak nezajímavý citace...
Tyhle stránky mě baví, díky za ně :)
12:07
Najte: tldr; no vetsina problemu s PC
silhouette
tldr;
no vetsina problemu s PC (Woknama) je dle me zkusenosti mezi klavesnici a zidli ^^

Kategorie


Přihlášení


Uživatelé online


Nejnovější hlášky

smudlmachka
před 1240 dny

Hláška #73967

<a> Ach ta práce na call centru

Quaderr
před 1545 dny

Hláška #73963

<Zákazník> Dobrý den, potřeboval

thegoodhen
před 1895 dny

Hláška #73947

<a> Čau, nalila jsem si do kláve

Gomi
před 2100 dny

Hláška #73931

<a> Nevíte někdo, jak dostat dat

sistence
před 2315 dny

Hláška #73914

<a> Dobrý den, zaujala mne vaše


Nejnovější příspěvky

nakopnuta_sova
před 28 dny

K hlášce #32681

Re: Pořád je to jak můj bejvalej

Zelvi
před 58 dny

K hlášce #32681

Pořád je to jak můj bejvalej

nakopnuta_sova
před 70 dny

K hlášce #37648

Re: Mám přesně takovýho retarova

Zelvi
před 79 dny

K hlášce #37648

Re: Mám přesně takovýho retarova

nakopnuta_sova
před 88 dny

K hlášce #37648

Re: Mám přesně takovýho retarova


TOP 10 Space Invaders

8810

naparcipiskapa

7680

Edu

7360

Finer5950

7330

RIPPERSVK

6100

mati

5970

Lemra

5630

Markuus

5080

Marthy

4800

joocker

4460

urbancikpetr

Copyright © 2004 - 2024 lamer.cz | Design by Michal Ševčík
Nápověda | Pravidla | Kontakt
Mediálně zastupuje Impression Media, s.r.o.