Detail hlášky #70001

<a> miluju shell, C++ a dalsi programovaci jazyky, ktery spolu nemaj skoro nic spolecnyho
<b> Co to ze takova zmena?
<b> Jeste vcera si rikal neco v tom smylu: Na stredni me uci PHP a C, na vejsce javu a v praci shell, ze se na to nevyseru
<a> Sem si zkousel prat a zehlit :-(

Komentář: tezky to rozchod

Informace o hlášce

Datum přidání: 28. 1. 2013
Kategorie: Hlášky
Autor: Doubry99 (5 hlášek)
Hlasování: cooly, Loxcom, Kolouch, Chosen, DanDan, dolij, JSH, YDraigGoch, elpraga, Rocker-Tialk, anezkaceska, e-litt, Elisabetha, jakubko, Suril, gebik, zgrossl, Angrycheese, mdonaat 19 pro a Heriel, sparasis, honeybw, pejda, kbtmichal, cha4ser, JerichoBM, Metis, hanes87, izzi_cz, suah, Vevoda_Wolf, MartinezZ, Dovi, killercat, Tutanken, lennyd, carmine11, smrduty_kojot, Maty991, Beerius, Bakys7, DarthOptimus, toop, romanpazout, Lorandel, freaky_tomato, PHiLiPZ, nasty, naituf, Chopper911, jiripudil, hmmc, SPOK, Cipisk, Dyfer, emkac, Vincent, Zelvi, Atanono, Kriz22, Komaar, ErrorJoe, tristaver, Marcus7, chernobyl, Crazy_Ivan, HateMePls, Goodlike, sliwowitz, PetrK, zelvak, Darmy, Stickman, PikoPirat, Yukina, bender123, Deneb, millcEK, xkox, Altair, Koriss, Alf, frlo, pavelnop, SkyHaven, Correy, Najte, razden, Herda, Helldog, SmallMongoose, Brambor, rotten77, crooty, Hammer, lilo, hater, def84, Somme, Rimmer, Sotna[A], Sed, Stevie, soustruh, bosorka, Neuromancer, LosFilipos, Frankie111, Eurostoxx, Trigger, steinham, Ejmin, nwkt, chachan, strops, Somik, jurda, Nobodies, ZdenekPaul, Ryom4, Renee, popik34, Kogaku, K-NinetyNine, Remixxx, doombo, shine, M4rtin, incucu, tipsy, pivak, kudli, hellequine, Einhasad, finnean, scarlaxx, Clarence, borekj, s1mp1, Schade105, kidli, robbo99, ReadyHC, puki, Markuus, Ciselnak, togi, CarpeNoctem, ajwn, vasek004, Artifox, Pooka, Universal, GICaesar, Ripper, queeny31, kapriiik, Cejda, perfect, DarkAngel, broty, Myrdin, Schmeeczko, Lolek95, Niah, cechiiino, yannush, SaburaZera, Toblakai, Edu, jing-jang, Flame, vilg, cylindr, Bendom, Aelin, Foo_Fighter, Finarfin, Imzadi, Juggernaut, Sha-a-kaa, Coolak, Moskva, SuPPoRTiDioTS, Wlk, Blast, Rupreecht, majlos91, rain, Lorddreath, janabubu, Justice, Elephie, arxarios, monica03, cacadore, MallBare, hafi, hAssassin, masozravapalma, Dx, wegas, genesiss, filom3n, Bublinka, rionka, genevieve, Pospec_CZ, Marty008cz, vinczenzo, kapoka, Witek, Blanch, Dargen_Scorpio, Puni, ESESEL, GRIF, SPRA3TEKK, FrenkyB, HardLock, vooten, psychous3, Jozxyqk, MessY
204 proti
V oblíbených: Žádný uživatel
Oblíbenost: 5,52 %
Stav: Má záporné skóre

Diskuze

07:22
himself: Měl jsem rozepsané dva různé kom...
silhouette
Měl jsem rozepsané dva různé komentáře, ale kašlu na to. Prostě ta hláška nestojí za nic :)
Toto je podpis
09:55
chernobyl: Další hláška s tím, jak jsou muž...
chernobyl
Další hláška s tím, jak jsou muži v domácnosti bezmocní. Je tu snad nějaký sraz neschopných, nebo co si o tom mám myslet?
Nemám rád lidi.
10:42
JSH: Re: Další hláška s tím, jak jsou...
silhouette
No nevím. Mít obě ruce levé, tak se tím aspoň nechlubím.
10:45
chernobyl: Re: Další hláška s tím, jak jsou...
chernobyl
Hej, já jsem levák... :-D
Nemám rád lidi.
12:45
carmine11: Re: Další hláška s tím, jak jsou...
silhouette
hej, já jsem už pravák ..přeučený z levák na praváku ..bééé
12:56
chernobyl: Re: Další hláška s tím, jak jsou...
chernobyl
To jde? Mě zkoušela přeučit prababička (máma neměla radost, když to zjistila), ale ani po roce se jí to nepovedlo.
Nemám rád lidi.
19:50
peanutka: Re: Další hláška s tím, jak jsou...
peanutka
Jde, zrovna babičku přeučili. A když máti projevila stejné tendence, šla se pohádat do školy, ať jí laskavě nechají psát levou. Tak jí dala učitelka aspoň velkou dvojku na první vysvědčení, protože psala "jinak".
Pobody's nerfect.
11:24
Brambor: Re: Další hláška s tím, jak jsou...
Brambor
Nenavážej se do leváků prosím. Že většina praváků neumí levou ruku efektivně použít, neznamená že my leváci jsme taky neschopní.
Zwov je drak!
11:53
def84: Re: Další hláška s tím, jak jsou...
def84
A vy dokážete efektivně využít pravou ruku? o.O
Stultitia excusationem non habet.
12:05
chernobyl: Re: Další hláška s tím, jak jsou...
chernobyl
Jo, myš mám normálně v pravé. Dokonce i badminton a squash se mi hraje lépe pravačkou (i když levou to dávám taky). Psaní, ovládání přístrojů a škrábání na nose mi zase jde lépe levačkou. Ale jinak mi nevadí co dělám kterou.
Nemám rád lidi.
13:18
Clarence: Re: Další hláška s tím, jak jsou...
Clarence
tak ovládat myš druhou rukou je jen o zvyku.. já to dokážu taky tou druhou rukou, sice bych s tím asi nehrál CSko nebo něco podobnýho, ale na fungování ve woknech to stačí.. :D
"Ženská byl dobrej vynález do ty doby, než v Plzni postavili pivovar"
16:05
Brambor: Re: Další hláška s tím, jak jsou...
Brambor
Myslíš snad, že škrabkou na brambory pro praváky něco oškrábeš když ji budeš držet v levé ruce? :D Nativně ovládáme levou a jelikož se musíme podřídit většině tak jsme nucen ovládat i pravou ;)
Zwov je drak!
19:42
peanutka: Re: Další hláška s tím, jak jsou...
peanutka
Rozhodně podstatně lépe, než většina praváků levou. Protože většina věcí je prostě pro praváky, takže máme jaksi smůlu.
Pobody's nerfect.
00:12
hanule7: Re: Další hláška s tím, jak jsou...
silhouette
Náhodou jsem onehdá oškrábala v práci asi 4 kila brambor levou rukou, i když jsem pravačka. Jen jsem prostě našla jen škrabku od kolegy, který je levák. Po prvním kile už to docela šlo a když jsem po druhém někde konečně zahlédla škrabku pro praváky, tak už jsem se ani nenamáhala je měnit. Taky jsem si jednou z hecu asi měsíc myla zuby levou rukou. Takže kdybych měla tu potřebu, tak svou levou využiji stejně efektivně, jako vy pravou.
09:02
peanutka: Re: Další hláška s tím, jak jsou...
peanutka
Taky třeba mrkev škrábu škrabkou pro praváky, ale jenom proto, že se mi líp škrábe "od sebe". Nicméně každý zvládne po nějakém tréninku téměř stejně dobře ovládat i svou nedominantní ruku, jenže u nás tén trénink neprobíhá jen tak z hecu, ale z donucení již od předškolního věku. A třeba foťáky pro leváky neexistují.
Pobody's nerfect.
14:00
K-NinetyNine: Re: Další hláška s tím, jak jsou...
K-NinetyNine
no, mame si mysliet, ze c++ a shell (blizsie nespecifikovany, ale asi nemyslel csh), PHP, C a JAVA nemaju skoro nic spolocne. teda s vynimkou detailu, ze php a c++ su odvodene z C a java si z neho tiez prebrala takmer celu syntax.

to uz vazne to pranie a zehlenie maju menej spolocneho, nez tieto vymenovane jazyky
Ide webmaster vo vlaku a počuje: <td></td><td></td><td></td>
14:47
enrey: Re: Další hláška s tím, jak jsou...
enrey
V zadnym pripade neni {C} jako {PHP}. Java mozna je neco mezi ale taky je vzdalena na hony od obou. Na syntaxi necum ta jazyk neurcuje, jde o to, co se deje v C kdyz napises program a co se deje se stejnym programem v php. V php to bude 50x pomalejsi, ale nemusis se vubec starat o typy, memory leaky, buffer overflow atd.. Jestli to je vyhra, to nevim, casto me to stve, ale je to takovy pohodlnejsi.
echo '#!/bin/rm' > vanity && chmod +x vanity && ./vanity
17:24
K-NinetyNine: Re: Další hláška s tím, jak jsou...
K-NinetyNine
PHP praveze JE ako C. je z C odvodene, a syntax sa pocita - to je polovica jazyka!
to, ze PHP je interpretovany jazyk (rovnako ako shell skripty a JAVA - aj ked ta je prekladana do medzikodu), tak to nemeni nic na fakte ze jazyky su si velmi podobne (a vychadzaju jeden z druheho).

To, ze ty v programovacom jazyku vidis kniznice (preto mas pocit, ze je JAVA na hony daleko), to je uz tvoj problem. Kniznice ale nie su ved jazyka. nikto ti nebrani napisat si v jave kniznice vyuzivajuce rovnako pomenovane funkcie a parametre, ako Ceckove kniznice.
Ide webmaster vo vlaku a počuje: <td></td><td></td><td></td>
17:30
K-NinetyNine: Re: Další hláška s tím, jak jsou...
K-NinetyNine
"estli to je vyhra, to nevim, casto me to stve, ale je to takovy pohodlnejsi."
vyhra to je. nie je to len o pohodlnosti pisania (ostatne PHP ma vela nedostatkov, ktore ale vzhladom na jeho pole posobnosti nie su az tak zavazne). ide hlavne o to, ze PHP je interpretovanyjazyk a preklada sa az pocas vykonavania. a teba uz netrapi, kto ho kde a ako preklada. koli tomu je aj 50x pomalsi. avsak, ak by nebol interpretovany, tak by si musel vediet na akom serveri, pod akym operacnym systemom bezi a podla toho prekompilovat. a viem si predstavit ten zmetok, pri prechode z jedneho OS na iny a prekompilovsani vsetkych "skriptov". To iste je vyhoda javy - pomalsia, ale nech ju pustis kde chces, tvoj kod v podstate vzdy bezi na rovnakom stroji (virtualnom). a na com je schopny bezat JVM, na tom pobezi aj tvoj program
Ide webmaster vo vlaku a počuje: <td></td><td></td><td></td>
01:30
enrey: Re: Další hláška s tím, jak jsou...
enrey
Syntax neni polovina jazyka, protoze kdyz to rozparsujes, vyjde ti vzdycky to samy. Muzes si napsat vlastni parser pro C, pak muzes psat Cckovy zdrojaky treba v xml a prevadet to pred kompilaci. Syntaxe proste nic neznamena. Hlavni jsou moznosti jazyka, co ty programy dovedou, a tam se vubec neda rict ze by C, PHP a java byli podobny. Syntaxe je podobna, jsou to vsechno curly-braces jazyky. Ale stejne je curly-braces jazyk i javascript. Znamena to ze javascript a C jsou podobny? Znas snad nejakej dobrej operacni system napsanej v javascriptu?
echo '#!/bin/rm' > vanity && chmod +x vanity && ./vanity
12:47
K-NinetyNine: Re: Další hláška s tím, jak jsou...
K-NinetyNine
nie, OS napisane v JS nepoznam (hlavny dovod zrejme bude aj to, ze JS je interpretovany). ale pre zaujimavost, mas v JS celkom podareny CPU emulator: http://bellard.org/jslinux/tech.html

co sa moznosti tyka, je medzi tymi jazykmi velky rozdiel (to som nikde nepopieral) avsak stojim si za tym, ze su podobne! kazdy na iny ucel, ale podobne.
ak som potreboval rovnaky problem vyriesit v PHP, C, (dokonca aj JS), postupoval som rovnako, pripadne len s malymi obmenami.

tak ci onak - netvrdim ze su tieto jazyky rovnake, iba vyvraciam vyjadrenie z citacie:
"programovaci jazyky, ktery spolu nemaj skoro nic spolecnyho" - vsetky jazyky z citacie su C-like (okrem shellu - tam neviem posudit, kedze nepvoedal ktory shell)
Ide webmaster vo vlaku a počuje: <td></td><td></td><td></td>
16:18
enrey: Re: Další hláška s tím, jak jsou...
enrey
Maj podobnou syntaxi, tam podobnost zacina a tam taky konci. JS se vaze na DOM, s kterym umi delat par triku, tj vse. C je zase vpodstate vytunenej assembler. Kdybys chtel v C editovat DOM, potrebujes na to asi deset tisickrat vic kodu nez v JS. Kdyz bys chtel v JS zizkat pristup k hardwaru, neudelas to. To proste nejde. Verdikt: jazyky nejsou ani vzdalene podobny.
echo '#!/bin/rm' > vanity && chmod +x vanity && ./vanity
22:54
arxarios: Re: Další hláška s tím, jak jsou...
arxarios
ked zvladol tolko programovacich jazykov, tak snad manual k pracke zvladne. A zehlicku duplom (vacsinou 3 moznosti, popisane i slovne + para, ak chce, + kropenie, ak chce). ..
Facebook je jedine miesto, kde 2016 - 1979 je menej ako 13 a preto mi zrusili ucet!
23:09
yannush: Re: Další hláška s tím, jak jsou...
yannush
dnes všade samé žehlenie a ešte aj ty.. čo som komu urobila?
Normální zeď se snad čte v lahváčové sušence? O tom silně telefonuji. [the_domingo]
23:36
arxarios: Re: Další hláška s tím, jak jsou...
arxarios
neprisla si na jablkovy kolac... :( Ozaj, nemate na skole program Erazmus a pobyt v Grecku?
Skus od 1:00 :) http://www.youtube.com/watch?v=P5JaY54jWTI&list=PL44E329B4103EB3D3
Facebook je jedine miesto, kde 2016 - 1979 je menej ako 13 a preto mi zrusili ucet!
23:46
yannush: Re: Další hláška s tím, jak jsou...
yannush
Erazmus ano ale naš odbor len do poľska a česka. :( na kolač som neprišla ale možno keby si mi ho pripomenul na fóre..;)
Normální zeď se snad čte v lahváčové sušence? O tom silně telefonuji. [the_domingo]
23:49
arxarios: Re: Další hláška s tím, jak jsou...
arxarios
Skoda :(
Facebook je jedine miesto, kde 2016 - 1979 je menej ako 13 a preto mi zrusili ucet!

Kategorie


Přihlášení


Uživatelé online


Nejnovější hlášky

smudlmachka
před 1240 dny

Hláška #73967

<a> Ach ta práce na call centru

Quaderr
před 1545 dny

Hláška #73963

<Zákazník> Dobrý den, potřeboval

thegoodhen
před 1896 dny

Hláška #73947

<a> Čau, nalila jsem si do kláve

Gomi
před 2101 dny

Hláška #73931

<a> Nevíte někdo, jak dostat dat

sistence
před 2316 dny

Hláška #73914

<a> Dobrý den, zaujala mne vaše


Nejnovější příspěvky

nakopnuta_sova
před 28 dny

K hlášce #32681

Re: Pořád je to jak můj bejvalej

Zelvi
před 59 dny

K hlášce #32681

Pořád je to jak můj bejvalej

nakopnuta_sova
před 70 dny

K hlášce #37648

Re: Mám přesně takovýho retarova

Zelvi
před 80 dny

K hlášce #37648

Re: Mám přesně takovýho retarova

nakopnuta_sova
před 89 dny

K hlášce #37648

Re: Mám přesně takovýho retarova


TOP 10 Space Invaders

8810

naparcipiskapa

7680

Edu

7360

Finer5950

7330

RIPPERSVK

6100

mati

5970

Lemra

5630

Markuus

5080

Marthy

4800

joocker

4460

urbancikpetr

Copyright © 2004 - 2024 lamer.cz | Design by Michal Ševčík
Nápověda | Pravidla | Kontakt
Mediálně zastupuje Impression Media, s.r.o.