Detail hlášky #71701

<ONA> xxxx mám velký problem a myslím si že bys mi to mohl nak pomoct vyřešit,mam proste naky problem s grafickou kartou :/ asi protože sem si stahla hru demo a to mi hlasí nainstalujte nejnovejsí ovladac graficke karty .
<> Aha, takže PC vyčištěnej kompletně jo ? Bez ovladačů, jen holej systém...ach jo...
<ONA> Co je to ovladač ?
<> Ovladač, neboli Driver, je určitej "manuál", podle kterého se počítač řídí při práci s tvým počátačem. Jelikož ten váš expert evidentně nemá ponětí o jejich existenci, tak je budem muset doinstalovat... Takže nejdřív ten na grafickou kartu. Víš jakou máš verzi Windowsů a jakou máš grafickou kartu ?
<ONA> Windows 7
<> Home edition ? 64 nebo 32 bitovku ?
<ONA> Nwm
<> Ok, tak si vlez do Počítač, tak klikni klevým a dej vlastnosti. až tam budeš, tak mi vyfoť ty informace co ti tam píšou. Máš nějakej program na focení obrazovky
<ONA> ne
<> "Link"
<ONA> Ok, instaluju
<ONA> Posílá screen
<> Ok, Windows 7 Home edition 64... WTF ?
<> 27 dní do aktivace Windows ?
<ONA> Co to znamená ?
<> No, ten "kamarád" tvojí mámy ti neaktivoval Windowsy. Instaloval to z tvýho DVD a máš k tomu aktivační kód ?
<ONA> No, nějakej kód mi dal na papírku, "kód" , instaloval to ze svýho DVD, já to svoje už nemam, říkal, že je to originální
<> No hezký... zkus ho tam zadat, pochybuju že pude. Pokud si neopsal před instlací i tvoje ID
<ONA> "Screen erroru"
<> Hezký, zkusim progooglit co s tim, nikdy sem tenhle problém neřešil... Modli se, že něco najdu, protože jinak asi kupujete novej windows.
<ONA> Modlim se...
Po asi půl hodině googlení a marnění času na stránkách Microsoftu. Nalezeny a nainstalovány ovladače na grafickou kartu.
<ONA> A co teda s tím WIndowsem ?
<> No asi nejjednodužší budeš mít, když sebereš notebook, doneseš ho k tomu frajerovi s tím, že ho chceš Z5 minimálně ve stavu v jakém jste mu ho dávali, tzn. FUNKČNÍ legální Windowsy, to jak to udělá je jeho věc, Komplet nainstalovaný Drivery, pokud neví co to znamená at použije Google a na závěr mu vyřiďte, že ho pozdravuje jistý ****, a že mu vskazuje, ať se jakožto "Policista" věnuje chytání zločinců, máme jich v ČR víc než dost, a práci s počítačem přenechá lidem povolaným, a kdyby měl ještě někdy nutkání operovat s něčím na úrovni Operačního systému, ať si předtím stokrát přeřiká známou poučku o nejnebezpečnějších možných lidech, bod 3, Uživatel, který dostal nápad...

Informace o hlášce

Datum přidání: 30. 9. 2013
Kategorie: Hlášky
Autor: Divayth (1 hláška)
Hlasování: cacadore, konohamaru44, Blanium, arxarios, Apophis, Mari05, Bubli, Kolouch, Witek 9 pro a Einherjar, jurda, Kyblik, ErrorJoe, Wabbit, levianthan, HenryW, puki, While, Somik, steinham, CrazzYdiot, Taboard89, Slim2, Somme, Martinus, piol, nasty, wegas, emkac, peca, toop, Krokodyl, Renee, chachan, sevenjetc, freaky_tomato, Rimmoncze, Chosen, Chopper911, Maty991, Hammer, Dovi, Sed, grgin, zuzka2727, Cercly, K-NinetyNine, CarpeNoctem, Schade105, vasek004, hasa, kidli, Metis, Neuromancer, bosorka, xkox, Sousuke_, Kunacek, Jozxyqk, DeathsDream, krutoslav, Alf, Blast, pute, vooten, Inf1n1tyy, tristaver, logout, Mermeoth, kudli, togi, Kriz22, SkyHaven, M4rtin, Vevoda_Wolf, majlos91, kbtmichal, cooly, strops, crooty, Pooka, TT1905, angie-metalbee, Atanono, Lorandel, SmallMongoose, Dyfer, suah, razden, Ejmin, Zelvi, Trigger, Sithorin, Annacerv, vaevictis, srobka, Finarfin, LosFilipos, Schmeeczko, Correy, noeight, kapoka, Bellatrix, PetrK, LaserJet, incucu, matrix17, shine, Dx, Elisabetha, peanutka, killercat, smrduty_kojot, Hal9000, zgrossl, KaseO, ReadyHC, Kaissy, fatman, Coolak, lennyd, speedy89, izzi_cz, Altair, Kontrash, simgiran, sparasis, Cejda, Aelin, Petrnka, ottoflick, Rupreecht, Sotna[A], uSmlJn, PikoPirat, Nikeman, MartinezZ, Tutanken, zelvak, hmmc, jiripudil, vinczenzo, Markuus, Ghool, MessY, genevieve, Kogaku, Puni, GRIF, carmine11, pavelnop, JerichoBM
143 proti
V oblíbených: Žádný uživatel
Oblíbenost: 3,15 %
Stav: Má záporné skóre

Diskuze

09:40
Divayth: Prosba
silhouette
Rád bych poprosil nějakého moderátora, jestli by nemohl upravit formátování. Z nějakého důvodu mi to tam vůbec nezobrazilo informace o správném formátování a ten dekektor správnosti. Děkuji.
09:51
Milos1913: Re: Prosba
Milos1913
Myslím, že je to zbytečný, ve formátování problém nebude.. ;-)
09:57
levianthan: Re: Prosba
silhouette
Ano, problém není ve formátování, ale v tobě... Ty přenech práci s počítačem povolanějším...chudák holka... "já nevim co s tim" "ok, jakou máš verzi windowsu, 32 nebo 64?" Skutečně jsi pochopil, komu pomáháš, experte. Balíky ovladačů už jsou několik let "obojetné", a existuje hromada programů na detekci hardwaru pro uživatele neznalé. Mimoto má každý notebook na sobě nálepku, nějaké číslo... To ti asi holka řekne spíš, než jakou má grafiku... Achjo. Neraď nikomu, musí z tebe mít trauma. Windows skutečně lze instalovat z cizího a aktivovat vlastním (na ntb napsaným) kódem...
Nevíš nic a ani neumíš číst, jinak bys věděl, jak správně naformátovat text na lameru. Návod je tu opravdu "pro debily"...
11:01
Divayth: Re: Prosba
silhouette
Jak už jsem psal, žádný návod mi to z nějakého neznámého důvodu napoprvé neukázalo. Když jsem to otevřel podruhé tak to praštilo do očí, ale předtím to tam nebylo. Sry, nedokážu čarovat. 2. Nejsem žádnej expert, při hledání ovladačů to vždycky chce verzi Woken, tak jsem chtěl verzi woken. Když se snažíš po skypu pomoct někomu, kdo nemá základní páru o práci s PC, tak chceš dotyčnou pokud možno odkázat přímo na ovladač, ne šaškovat s detekčníma programama. 3. Nálepku, která je už roky prodřená na plast asi bez stroje času nerozluštíš. Sry, kdybych měl vypisovat všechny souvislosti, bylo by to 3krát delší. Pointa byla v tom, že se jí známej kasal jak vyčistí PC a přitom nadělal víc škody než užitku. A ano, aktivovat to de, ale musíš k tomu mít info, který s formátem zkončilo v nenávratnu. A navíc, jak koukám na tvoji aktivitu, tak si sice pochopil formátování, ale s obsahem na tom sme tak nějak podobně.
11:16
levianthan: Re: Prosba
silhouette
Asi jsem toho napsal víc, než bylo potřeba - neměl bych tě učit, jak se co dělá. Jen prosím, vyhni se tomu. Určitě jsi té holce velice pomohl... Jdi raději hrát fotbal, nebo CoD. Si tu každý druhý hraje na odborníka, a já se pak musím smát, když se mi jejich počítač dostane do rukou. Dělám v tom 12 let a viděl jsem už až moc. :(
11:48
Divayth: Re: Prosba
silhouette
Tak já si na odborníka hrát nesnažim, ale původně to vypadalo jen jako nedoinstalovaný drivery, což ještě na PC udělat zvládám. To že se z toho vyklubaly 2 hodiny zjišťování co všechno dotyčnej udělal či neudělal, to už moje vina neni. Na PC sem zatim samouk, to že drivery sou pro oboje verze stejný, jen to při jejich hledání na offi stránkách výrobce chce verzi Windows jsem nevěděl, děkuji za rozšíření obzorů. Příště se vyhnu na lameroj podobnejm výpisům, protože tu je moc lidí co vědi jak to udělat lépe a rychleji :-)
12:10
levianthan: Re: Prosba
silhouette
Příště se lameru vyhni úplně, protože v tom, co jsi napsal, není nic k lamerování. A to Grammar Nazzi teprve přijdou. :D
15:47
Bzaba: Re: Prosba
Bzaba
Já bych to neviděl až tak černě. Kdybychom to měli brát tímto metrem, tak tu nemá co dělat ani levianthan, ani hezká zelená usměvavá žabička.
12:33
gilhad: Re: Prosba
gilhad
IMHO zrovna s tou verzi mel postup spravny:
on:Vis jakou mas presne verzi?
ona: netusim
on: tak udelej tohle a tamhle a posli mi to
ona: ok
on: dik, uz vim, co jsem potreboval vedet

rozhodne lepsi, nez kdyby ji nutil instalovat nejake pochybnosti a pak se ukazalo, ze ona vi, co tam ma (protoze si to treba pamatuje z uctenky)

Navic jestli se nepletu, tak i na 64 bitovy HW lze nainstalovat 32 bitovou verzi Windows a v nekterych pripadech to ma i rozumny duvod, takze programek pro detekci HW i detekci SW nemusi byt to prave.
Navic, jak je videt, zadny specialni program pro detekci HW potreba nebyl, protoze to Divayth dokazal precist snadno z toho, co v pocitaci uz mela. A ze ji nenutil slabikovat obrazovku plnou cizich terminu a misto toho si nechal poslat screenshot je plus pro nej.
13:22
levianthan: Re: Prosba
silhouette
Po pravdě se divím, že ten screenshot zvládla, ale když už jí na to posílal program...
Pokud jde o ovladače, má na to většina výrobců (včetně AMD, nVidie, ASUSu, atd) vlastní utilitku, která to dokáže zjistit přesně, a o žádný bordel nejde. Většina pracuje přímo z webového rozhraní.
Nevypadá to z popisu, že se ke zjištění grafiky vůbec dostali. Zasekli se u neaktivovaného systému. Mě by docela zajímalo, jak po ní bude chtít ve správci zařízení zjistit model grafiky, protože se ona často hlásí jako "neznámá". Nehledě na to, že na většinu driverů dneska stačí Windows Update v případě, že se můžeš dostat k internetu (a máš driver na lan/wifi v případě, že defaultní nestačí)... Kupodivu ty Win7 už toho umí opravdu dost.
04:57
Apophis: Re: Prosba
Apophis
Ne tak docela, třeba ta utilitka od nVidie potřebuje ke svému chodu aktivní Javu.. A vzhledem ke stavu, v jakém ten "vyčištěný" PC byl, docela pochybuji o tom, že tam měla nainstalovanou Javu..
18:50
ESESEL: Re: Prosba
ESESEL
Dovolil bych si, drahý kolego, tvrdit, že ten důvod znám. Po kliknutí na přidat se ti zobrazila stránka s výběrem kategorií a tys rovnou bez přemýšlení klikl na "mozkové errory"(kde už nic o formátování nepíšou), protože ti to znělo cool. Ale chyba lávky! Po pozorném přečtení ti totiž dojde, že jiné kategorie než "hlášky" nemají být dialogy.
Mozkové errory slouží na popis nějakého absolutně zoufalého zážitku, jako např. pokusu o odstranění mouchy z monitoru, když ti nedojde, že ta moucha je pouze gif. Programátorské perličky slouží k přidávání kusů kódů, v nichž je něco vtipného, ne každé s prominutím sračky, kterou vypustí z pusy nějaký samozvaný programátor. No a FML slouží k popisu situací, které ti způsobí opravdu velké nepříjemnosti, tedy něco jako: "Upadla mi vidlička, tak jsem se sehnul, tím jsem strhnul ubrus, kvůli čemuž se vylilo mléko, po němž uklouzla babička přímo mně na hlavu, a já se tedy napíchl na onu vidličku, která mi stále trčí z xichtu." K Webdesignu se nevyjadřuji, mají to být obrázky, ale ještě jsem to tu nepotkal ve funkčním stavu.
Alespoň takto jsem ty kategorie pochopil já a asi bych poprosil někoho, kdo to tu má na starost, zda by toto nějak nezdůraznil, protože spousta idiotů (to není mířeno proti autorovi této hlášky, je možné, že se pletu a skutečně se tam vyskytl nějaký problém, myslím to tak obecně) to z toho, co tam je momentálně napsané, zjevně pochopit nedovede.
JOHN MAY LIVES | You're the most basic of jokes.
20:08
arxarios: Re: Prosba
arxarios
si na lamer.ca, tak ta vidlicka sa mala zapichnut aspon do tlaciarne, ked uz nie do notebook-u...
Facebook je jedine miesto, kde 2016 - 1979 je menej ako 13 a preto mi zrusili ucet!
23:06
ESESEL: Re: Prosba
ESESEL
Lamer má teď kanadskou doménu, jo? Hustý... ;-)
Tak dobře, jen kvůli Tobě, mléko nateklo do tiskárny a repráků, babička při pádu strhla monitor, který při dopadu nadělal takový bordel, že to vyděsilo mého aligátora, který vyskočil ze svého terária a dopadl tlamou přímo na kopírku, která začala kopírovat jeho xicht, jako se to běžně stává v animácích.
Lepší? :-)
JOHN MAY LIVES | You're the most basic of jokes.
23:19
arxarios: Re: Prosba
arxarios
no vidis, ze sa to da :)
sorry, za tu domenu, to bude cervenym suchym vinkom a olivami Kalamon...
Facebook je jedine miesto, kde 2016 - 1979 je menej ako 13 a preto mi zrusili ucet!
09:51
ErrorJoe: To je zbytečný, na plus to nebud...
silhouette
To je zbytečný, na plus to nebude ani tak.
Čekáte vtipný podpis? Já tu zase čekal vtipné hlášky.
09:57
levianthan: A navíc, kde je ten VTIP? Holka
silhouette
A navíc, kde je ten VTIP? Holka je normální holka, a ty jsi spíš k pláči, než k smíchu.
11:50
nasty: (ne)formatovani je dane tim, ze
nasty
(ne)formatovani je dane tim, ze web ten prispevek identifikoval jako mozkovy error.
nasty (představte si to psacím písmem)
21:05
killercat: kill him
silhouette
kill him
Kill them all and let God sort them out.
00:21
naituf: a) Program na screen shot? To si...
silhouette
a) Program na screen shot? To si děláš prdel. :-D Print screen, Malování, ctrl+v, ctrl+s.
b) Tvůj závěrečnej proslov... Krutopřísný! Drsnější než drsný, tvrdší než tvrdý. Pokud jsi slečnu neokouzlil během těch předchozích dvou hodin, tak tím proslovem jsi ji stopro dostal.
c) Dal jsi to sem proto, abys ukázal, že lama je i) ona ii) policaj iii) ty?
Žádnou vtipnou hlášku nemám. A třeba ani mít nebudu... No a?
05:00
Apophis: Re: a) Program na screen shot? T...
Apophis
ad A) Souhlasím, bylo to to první, co mě napadlo, chtěl jsem to sem napsat, ale předběhl jsi mě

ad B) Tak úplně nesouhlasím - sám jsem se s podobnejma hovadama, co se fušují do PC (a já to potom po nich napravuju) setkal několikrát a většinou jsem prskal ještě "drsněji"...i když já jsem ve správcování windows vcelku zběhlý, narozdíl od našeho kolegy (tímto dávám víceméně zapravdu bodu "C")...
20:06
naituf: Re: a) Program na screen shot? T...
silhouette
ad A) Sorry. :-D
ad B) Mně se naštěstí obvykle počítač dostane do ruky jako prvnímu, takže pak nemusím po nikom nic opravovat... :-)
Žádnou vtipnou hlášku nemám. A třeba ani mít nebudu... No a?
06:15
Apophis: Re: a) Program na screen shot? T...
Apophis
ad A) Stejně Ti to nezapomenu! :D :D :D
ad B) Tak to Ti závidím. Moji kamarádi už vědí, že maj chodit za mnou, ale občas mi prostě někdo zavolá s tím, že "to má nějak rozbité" a "chce "to opravit".. Potom už jenom rostu, co jsou někteří lidé schopni vyvést (a přepirátěný originální windows, v ideálním případě ještě z win7 na XP, jsou vcelku běžným způsobem "opravy" některých individuí)

Kategorie


Přihlášení


Uživatelé online


Nejnovější hlášky

smudlmachka
před 1243 dny

Hláška #73967

<a> Ach ta práce na call centru

Quaderr
před 1548 dny

Hláška #73963

<Zákazník> Dobrý den, potřeboval

thegoodhen
před 1898 dny

Hláška #73947

<a> Čau, nalila jsem si do kláve

Gomi
před 2103 dny

Hláška #73931

<a> Nevíte někdo, jak dostat dat

sistence
před 2318 dny

Hláška #73914

<a> Dobrý den, zaujala mne vaše


Nejnovější příspěvky

nakopnuta_sova
před 31 dny

K hlášce #32681

Re: Pořád je to jak můj bejvalej

Zelvi
před 61 dny

K hlášce #32681

Pořád je to jak můj bejvalej

nakopnuta_sova
před 73 dny

K hlášce #37648

Re: Mám přesně takovýho retarova

Zelvi
před 82 dny

K hlášce #37648

Re: Mám přesně takovýho retarova

nakopnuta_sova
před 91 dny

K hlášce #37648

Re: Mám přesně takovýho retarova


TOP 10 Space Invaders

8810

naparcipiskapa

7680

Edu

7360

Finer5950

7330

RIPPERSVK

6100

mati

5970

Lemra

5630

Markuus

5080

Marthy

4800

joocker

4460

urbancikpetr

Copyright © 2004 - 2024 lamer.cz | Design by Michal Ševčík
Nápověda | Pravidla | Kontakt
Mediálně zastupuje Impression Media, s.r.o.