Detail hlášky #72046

<uživatel> Dobrý den, nemůžu se přihlásit k Vám na server. Hlásí mi to, že při odpovědi protokolu HTTP došlo k chybě.
<IT technik> Dobrý den. A jaký má operační systém a antivirový program?
<uživatel> Mám asi Windows XP a antivirový program nemám žádný.
<IT technik> Vy nemáte žádný antivirový program?
<uživatel> Ne, žádný nepoužívám. Mám pomalý počítač a antivirový program jsem odinstaloval a vypnul i firewall. Ono mi ho to totiž ještě víc zpomalovalo.

Informace o hlášce

Datum přidání: 26. 11. 2013
Kategorie: Hlášky
Autor: RikerCZ (1 hláška)
Hlasování: fekalmaster, zuzka2727, oprs, konohamaru44, Suril, Schade105, KaseO, Apophis, Metzgermeister, Foxtrot, WellBloud89, killercat, mdonaat, mrMys 14 pro a HateMePls, DanBlack, majlos91, Maty991, Pooka, Sousuke_, Chopper911, Zelvi, Stickman, Hammer, Cejda, Antik, PL75, Koriss, carmine11, Remixxx, Alf, Kriz22, hater, puki, togi, TidO, Annacerv, razden, Bellatrix, Hal9000, Herda, sparasis, bender123, angie-metalbee, Blast, vinczenzo, kbtmichal, speedy89, suah, PetrK, Darik, Kate456, Wabbit, xxkenny, toop, xammy, Juggernaut, Markuus, Altair, kubeek, JanW, Lorandel, uSmlJn, kapoka, Slim2, Chosen, vasek004, Dovi, Smrsta, Najte, Vevoda_Wolf, Atanono, freaky_tomato, Sed, Milda90, LosFilipos, cylindr, HOLAS, Dyfer, matrix17, hasa, Petrnka, Coolak, Rimmoncze, subzero, crooty, matess7, CindyChambell, Imzadi, nasty, mala_mys, bosorka, Kwisatz_Haderach, lennyd, arxarios, naituf, Komaar, zelvak, genius920308, wegas, Kaspo, Dx, Rupreecht, MartinezZ, DarkAngel, Aelin, perfect, Stevie, vooten, Kontrash, Correy, Einherjar, peanutka, Tutanken, ErrorJoe, While, krutoslav, Frostys, Lorddreath, Brambor, piol, SirPesZ, tristaver, DrV, Kolouch, chachan, donny, smrduty_kojot, Jozxyqk, logout, hmmc, xkox, Natsumii, Bakys7, t00thy, sevenjetc, CrazzYdiot, audiotrack, SkyHaven, Mari05, Ozzelot, MessY, Kogaku, Beerius, CarpeNoctem, Schmeeczko, JerichoBM, Puni, Blanium, Edgarix, GRIF, Witek
138 proti
V oblíbených: Žádný uživatel
Oblíbenost: 5,57 %
Stav: Má záporné skóre

Diskuze

16:38
Cuddles13: Strasna vec ze nema anti-virovy
silhouette
Strasna vec ze nema anti-virovy program, diky tomu selze cely jeho pocitac, stesti ze jsi to sem postnul abychom se vsichni zasmali nad jeho blbosti...
3 roky jsem nemela antivirak, potom jsem si ho poridila jen abych zjistila, ze nemam v pocitaci jediny vir (jen malware ktery byl potrebny ke hre left for dead). Pokud clovek neni uplny blbec, tak to nepotrebuje ,)
Why don't you go shoot yourself an elephant?
18:46
shpeq: Taky zadny nemam. A co jako? :)
silhouette
Taky zadny nemam. A co jako? :)
19:51
subzero: Když pominu, že antivirový progr...
subzero
Když pominu, že antivirový program je zbytečný, pokud je člověk alespoň trochu opatrný, tak stejně nechápu, co má společného s odezvou serveru přes http protokol. Ale to nevadí, mínus jako mínus.
22:15
himself: Re: Když pominu, že antivirový p...
silhouette
Já jsem zažil, že díky NODu se zkopírovaly jen části souborů, které se přenášely přes http nějakou webovou službou
Toto je podpis
21:21
naituf: A?
silhouette
A?
Žádnou vtipnou hlášku nemám. A třeba ani mít nebudu... No a?
00:29
Apophis: Já žasnu! Nikdy by mě nenapadlo,...
Apophis
Já žasnu! Nikdy by mě nenapadlo, kolik lidí tady bude tvrdit, že antivirový program je zbytečný!
A co více, kolik lidí se nepozastaví nad tím, že mít PC v síti bez firewallu je čiré bláznovství!!
02:47
Shaman88: Re: Já žasnu! Nikdy by mě nenapa...
silhouette
Já posledních 5 let antivir nepoužívám a nikdy jsem žádný problém neměl. Na starším PC a XPčkách jsem ho neměl ze stejného důvodu jako dotyčný, prostě bylo to šílené a všechno se sekalo.
Pokud nepoužívám na daném PC internetové bankovnictví tak vůbec nevidím důvod pro nějaké zabezpečení.
06:37
Apophis: Re: Já žasnu! Nikdy by mě nenapa...
Apophis
Lidi, proboha uvědomujete si, že pokud na PC máte mallware, může Vás v konečném důsledku zpomalovat více, než celý antivir?
A to teď nemluvím o případné ztrátě soukromí, o rizicích, plynoucích z toho, když Vám třeba někdo přepíše DNS, nebo o nebezpečí toho, že se Váš PC může třeba podílet na ddos útocích, aniž byste to věděli!? A takhle bych mohl pokračovat donekonečna...
09:25
gilhad: Re: Já žasnu! Nikdy by mě nenapa...
gilhad
Já si to uvědomoju. Proto tam žádné Windosy nemám.
03:47
Apophis: Re: Já žasnu! Nikdy by mě nenapa...
Apophis
Upřímně řečeno, doby, kdy MAC nebo Linux byli naprosto bezpečné, jsou už dávno pryč..
Je to dáno tím, že tvůrci virů vyrábí havěť především pro nejpoužívanější systém, a to jsou windows.. Ale s rozšiřováním těch dvou dalších se situace maličko mění..
Nicméně je pravda, že u Linuxu je přecijen trošku výhoda striktního systému práv spouštěných souborů, který fyzicky znesnadňuje převzetí kontroly nad počítačem (tedy jestli se něco za posledních cca 7 let, co jsem linux viděl jen obrázků nezměnilo)... :)
11:34
subzero: Re: Já žasnu! Nikdy by mě nenapa...
subzero
Antivir je užitečný až ve chvíli, kdy dovolíš škodlivému SW dostat se do tvého počítače. A dovolit škodlivému SW dostat se do tvého počítače je chyba. Jistě, u windows a jeho otevřených portů to je dost těžké, ale i tam se to dá vyřešit dobrým fw a opatrností.
20:21
Apophis: Re: Já žasnu! Nikdy by mě nenapa...
Apophis
Ne tak docela, ono moderní antiviry používají rezidentní štíty, jejichž snahou je zachytit virus ještě na úrovni operační paměti, v lepším případě dokonce ještě na úrovni síťového přenosu.. :)
06:26
RikerCZ: Samej expert
silhouette
Koukáme, že je tady jeden expert vedle druhýho, který se zajímají jen o antivirovej program :-). Slovíčko firewall asi nikomu nic neříká, což vysvětluje taky všechny ty komentáře :-).
06:40
Apophis: Re: Samej expert
Apophis
Já jsem tam firewall zmínil.. ;)
Jen jsem se zase tak nerozepisoval, jen jsem napsal, že mít PC bez antiviru a firewallu je čiré bláznovství a na tom trvám..
Tak je pravda, že někteří IPS vlastně přímo firewall poskytují, takže do určité míry cloní uživatele před internetem sami o sobě, ale je jich málo a i tak je to jak prd, pokud jde o plnohodnotnou ochranu..
Dokonce i hardwarový firewall na routeru zdaleka neřeší vše a především neposkytuje možnost vidět, co a jak a kdy komunikuje...
Prostě neumím si představit, že bych na svém PC neměl nainstalovaný softwarový firewall..
A i antivir, protože si myslím, že je to malá cena za bezpečí...
06:50
RikerCZ: Re: Samej expert
silhouette
Jasně Apophis, zrovna tebe jsem na mysli neměl ;-). Jenom prostě ty ostatní, který asi nepochopili pointu a mají tendenci se hrozně divit nad antivirem. O těch jsem psal, že jim firewall asi nic neříká.

Samozřejmě taky do určité míry souhlasím s názorem, že antivirový program člověk nemusí mít, pokud nemá plná admin práva a chová se bezpečně. Ale už jsem zažil u několika uživatelů, že si stáhli různou havěť např. z ulozto i z FB, takže ať si o tom každý udělá názor sám.
07:17
Apophis: Re: Samej expert
Apophis
Problém je jinde.. Dneska už internet není to, co býval, existuje strašně moc samostateně spustitelných skriptů, které se kolikrát pouští i během jednoduché reklamy (a někdo, kdo pohrdá antivirem asi ani nebude používat adblocka apod.) a takhle lze do PC snadno dostat také havěť.
O facebooku, uložtu nebo warezení obecně ani nemluvě - stahovat warez bez antiviru je asi na té úrovni, jako souložit s HIV pozitivním bez prezervativu....
08:26
peanutka: Re: Samej expert
peanutka
Tyve, tady je zase expertů.

A teď se všichni pos.. z toho, že znáš adblock, nevíš, co stahuješ, natož spouštíš. A dokonce víš, jaký je rozdíl mezi antivirem a firewallem! Seš fakt hustej borec, to ti řeknu.
Pobody's nerfect.
11:36
subzero: Re: Samej expert
subzero
Firewall nikdo nezmiňuje asi proto, že mu přijde v pořádku pozastavení nad jeho absencí - to tě ale asi nenapadlo. Naopak u antiviru je takové pozastavení zbytečné - to tě asi taky nenapadlo. Zkus to znovu.
03:33
Apophis: Re: Samej expert
Apophis
V dnešní době je většina řešení komplexních a popravdě zas takový rozdíl ve ztrátě výkonu tam není..
A pokud mi opravdu jde o výkon, nikdo mě nenutí u svého antivirového řešení používat rezidentní ochranu, mohu ho používat jen jednou za čas k rychlé kontrole paměti, jestli nejsou aktivní nějaké viry, když už chci za každou cenu ušetřit výkon...
09:50
subzero: Re: Samej expert
subzero
No, ale já o výkonu nic nepsal. o.O Jde mi o to, že zatímco absence antiviru se dá pochopit, absence fw je skutečně nebezpečná a nejspíš proto na ni nikdo nereaguje. Mimochodem, jak už je psáno výše, je to tu zjevně samý expert na slovo vzatý, takže nikoho jistě nepřekvapí, že je-li nasazen kvalitní fw na úrovni sítě a nepředpokládá-li se šíření škodlivého sw uvnitř sítě, pak je fw na jednotlivých stanicích taktéž zbytečný. Bum.
20:20
Apophis: Re: Samej expert
Apophis
Souhlasím s poslední větou, za předpokladu, že síť je uzavřená, popřípadě je využívána jen k ověřené komunikaci.. :)
20:55
subzero: Re: Samej expert
subzero
No jo, on ten předpoklad jde použít leda v domácích podmínkách a doma zase nemá obvykle smysl stavět fw na síť, ale přesto platí! :-)
08:47
Shaman88: Re: Samej expert
silhouette
Tak napiš co mi hrozí? Fakt mě to zajímá ty rizika. Pokud mám PC co má xpčka, nějakých 256 MB RAM a nainstaluju tam libovolný novodobý antivir tak se to na výkonu projeví vždy. Jak mi může někdo nabourat soukromí?
03:45
Apophis: Re: Samej expert
Apophis
Tak nabourat Tě může mnoha způsoby.. Nejsem přímo expert na tuto tématiku, takže promiň absenci odborných výrazů, ale obecně může reálně hrozit několik problémů:

1) Dostane se Ti do PC virus, který Ti změní DNS server providera na nějaký hackerský. Pokud nevíš, co je to DNS server, tak to je to, co překládá názvy stránek (např www.lamer.cz) na IP adresy stránek (např. pro lamera 89.187.135.126 ), které jsou fyzicky vyhledávány. To potom znamená, že daná hackerská skupina de-facto získá kontrolu nad tím, co zobrazuješ. A může se tak stát, že když zadáš kupříkladu adresu svého internetového bankovnictví (nebo abych nebyl tak dramatický, tak třeba i jen blbého e-mailu), odkážou Tě na své stránky, které budou vypadat úplně stejně jako ty, na které jsi chtěl a tím, že tam zadáš své přihlašovací jméno a heslo, oni ho tím získají (a většinou Tě pak následně skutečně přepojí do toho, do čeho chceš, abys na to nepřišel a myslel sis, že jsi v pohodě)...
Jako důkaz jedné z těchto afér lze použít tento článek (záměrně jsem jako zdroj vybral velice rozšířené a "lamerské" novinky):
http://www.novinky.cz/internet-a-pc/bezpecnost/272675-tisice-cechu-prijdou-o-internet-fbi-vypne-nebezpecny-server.html

2) Může se Ti do PC dostat vir, který se nebude nijak projevovat, ale bude čekat na "příkaz" z venku, aby se začal pomocí Tvého PC připojovat na nějaký server. Zjednodušeně Ti PC promění v takový "zombie", který pak může jeho vlastník použít kupříkladu k útoku na nějakou instituci apod. (viz známé ddos útoky - tedy útoky zahlcením daného serveru, ať již jen s cílem ho zneprovoznit, nebo třeba narušit jeho ochranu)

3) Samozřejmě krádeže osobních dat nemusí být zdaleka tak sofistikované, jako v prvním případě - mnohdy stačí mnohem primitivnější havěť, která se Ti do PC dostane a vyhledává Tvá hesla apod..

No a takhle bych mohl pokračovat.. To mluvím jen o virech, neřeším teď případné hackerské útoky na Tvůj počítač, kvůli absenci firewallu..
A mimochodem, i na PC, které uvádíš, by moderní antivir měl běžet bez problémů, protože moderní antiviry mají právě výhodu v tom, že většinou inteligentně používají právě tolik prostředků, kolik mají....
07:09
silhouette
nový smysl fráze yolo...f*ck protection
10:14
Gladius: Antivir nepoužívám už několik le...
silhouette
Antivir nepoužívám už několik let. Maximálně jednou měsíčně ho zapnu a projedu PC abych zjistil, že se zase žádný nenašel. Nejvíce mě fascinují lidi co mají antivir i na mobilech...
03:45
Apophis: Re: Antivir nepoužívám už několi...
Apophis
Až se Ti někdy stane, že dostaneš opravdu silnou virovou infekci, budeš se divit..
(ne, že bych Ti to přál, ale víš, jak to myslím...)
16:00
MessY: Mám podezření, že nějaké 12leté
MessY
Mám podezření, že nějaké 12leté děcko si přečetlo reklamu na AVG a snaží se vymyslet rádoby vtipnou hlášku.
Na "mínus" klikám víckrát... pro jistotu.

Kategorie


Přihlášení


Hláška dne

Anonym
před 6341 dny

Hláška #2256

<Ichey> musím vymyslet rozlučkov


Uživatelé online

nakopnuta_sova

Nejnovější hlášky

smudlmachka
před 1212 dny

Hláška #73967

<a> Ach ta práce na call centru

Quaderr
před 1517 dny

Hláška #73963

<Zákazník> Dobrý den, potřeboval

thegoodhen
před 1867 dny

Hláška #73947

<a> Čau, nalila jsem si do kláve

Gomi
před 2073 dny

Hláška #73931

<a> Nevíte někdo, jak dostat dat

sistence
před 2288 dny

Hláška #73914

<a> Dobrý den, zaujala mne vaše


Nejnovější příspěvky

nakopnuta_sova
před 10 minutami

K hlášce #32681

Re: Pořád je to jak můj bejvalej

Zelvi
před 30 dny

K hlášce #32681

Pořád je to jak můj bejvalej

nakopnuta_sova
před 42 dny

K hlášce #37648

Re: Mám přesně takovýho retarova

Zelvi
před 51 dny

K hlášce #37648

Re: Mám přesně takovýho retarova

nakopnuta_sova
před 61 dny

K hlášce #37648

Re: Mám přesně takovýho retarova


TOP 10 Space Invaders

8810

naparcipiskapa

7680

Edu

7360

Finer5950

7330

RIPPERSVK

6100

mati

5970

Lemra

5630

Markuus

5080

Marthy

4800

joocker

4460

urbancikpetr

Copyright © 2004 - 2024 lamer.cz | Design by Michal Ševčík
Nápověda | Pravidla | Kontakt
Mediálně zastupuje Impression Media, s.r.o.