Detail hlášky #58681

<a> nevíš co za sektor je církev?
<b> hele asi soukromý neziskový
<a> soukromý? a kdo ho vlastní, Bůh?

Informace o hlášce

Datum přidání: 11. 4. 2011
Kategorie: Hlášky
Autor: terra (1 hláška)
Hlasování: Malwa, kosmogirl7, SuPPoRTiDioTS, pali6, Mishar, Keeehi, urbi5, Marin, kanci 9 pro a Svorrok, Frisbeeman, Blast, Traitor, Scr1899, Diplomat, fatman, Sha-a-kaa, bosorka, w3m, user1234n, Zidane, Cernunnos, Kogaku, DarkAngel, Mysharr, GRIF, Slim2, Katschaba, kecal_op, Nevermore, Schmeeczko, TheCorrimation, Foo_Fighter, MistrBuBak, Ondruch, Renee, soustruh, smrduty_kojot, CZ_StRider, Pospec_CZ, perfect, bee, Harys, tomzi, Sangi, SkyHaven, Marcus7, vasek004, suah, ubozak, Maty991, Puni, HateMePls, Frostys, Sabreson, Wlk, Lorandel, Bakys7, Matesss, Inf1n1tyy, M4rtin, Phoenix, Fenris, s1mp1, Niah, rain, Ripper, Highlander, Hajcman, twr42, Tristy, frlo, Mirator, Sotna[A], Meer, Celer, doupi, queeny31, Torfic90, iNs3cT, lentiilka, Deneb, Groak, hossa, Alf, Markuus, DeathsDream, picis, Myrdin, wegas, nitram1234, ALiEN, redog, WolfCZ, DarthOptimus, hmmc, freaky_tomato, Vidlos, Tutanken, kafcak, 3Run, machulka, YDraigGoch, scarlaxx, lennyd, chachan, hAssassin, jamoje, Filek, Tewet, crooty, krutoslav, bradl3y, Hammer, Suerte, Math3s, Moskva, Witek, CIMBI, Queller, riddick09, SpeOp, Neuromancer, Sinistra, 8laz3r, Danny991, dancfeb, cooly, Pooka, speedy89, alaqella, Winters, N3r0, mickelangello, Psycho_O, Kakodemon, Recik, Marsian, teye, KorYi, amuska, huhulesny, Doktor, zelvak, kbtmichal, Sed
137 proti
V oblíbených: Žádný uživatel
Oblíbenost: 3,28 %
Stav: Má záporné skóre

Diskuze

20:00
Zidane: Kdyby byli neziskoví, nehrdlili
Zidane
Kdyby byli neziskoví, nehrdlili by se toliko o majetek, který jim sice zčásti ukradli komunisti, to ano, ale kde k tomu majetku přišla často církev bych se taky radši neptal, mohli bychom se dostat k tomu, kolik toho zabavila upáleným kacířům a čarodějnicím.

A ještě mají tu drzost se o to hrdlit, tak já když něco ukradnu a někdo jiný mi to ukradne, tak se o to pak budu hádat, že to je moje, protože ON mi to ukrad a kde já jsem k tomu přišel není důležité?
Za pravopisné hrubky, wypatlanštinu, přepsané staré vtipy, politické narážky a evidentní gumídky dávám automaticky mínus.
20:01
Zidane: Re: Kdyby byli neziskoví, nehrdl...
Zidane
Nehledě na to, že církev má plné huby slibu chudoby a kdesi cosi a pak se hrdlí o majetek za miliardy? Nějaké divné. A příspěvky od státu bych jim taky nedával, proč a nač? Ať je dotujou věřící a když nebudou příspěvky od věřících stačit, holt církev zkrachuje, protože bude vidno, že to věřící neberou zas tak vážně, když nechají spadnout kostel a faráře hlady.
Za pravopisné hrubky, wypatlanštinu, přepsané staré vtipy, politické narážky a evidentní gumídky dávám automaticky mínus.
21:05
Bakys7: Re: Kdyby byli neziskoví, nehrdl...
Bakys7
Farář by určitě hladem nepošel :) a žízní už vůbec ne.. určo mají obrovský sklady s vínem, aby měli během obřadu co chlastat ;)
Práva na chyby v komentářích vyhrazena ©
23:08
Deneb: Re: Kdyby byli neziskoví, nehrdl...
Deneb
Opět s tebou rámcově souhlasím, ale (rovněž jako obvykle) mám jednu výhradu: ve vlastnictví církve se nachází mnoho kulturních památek, které by podle mě stát dotovat měl, klidně přímo a ne přes církevní pokladny. Dost by mě mrzelo, kdyby měly kostely a kláštery, které tu vydržely 400-800 let a přežily války i komunisty, spadnout kvůli pár desetiletím uctívání konzumu.
Živá, mrtvá pod kůží mi teče / jako horký vosk / řeka krve z parafínu / změklá minulost
13:36
Zidane: Re: Kdyby byli neziskoví, nehrdl...
Zidane
To jo, kulturní památky ať klidně přímo financuje stát, těch by bylo škoda. Ovšem církev je tu jen pro věřící, my ateisté bychom se bez ní obešli, tak proč ji máme dotovat z daní? Na to narážím - ať se o církev starají věřící, tedy ti, pro koho tu je. Já taky po jiných nechci, aby mi platili mou zábavu. Je to moje zábava, platím si to sám.
Za pravopisné hrubky, wypatlanštinu, přepsané staré vtipy, politické narážky a evidentní gumídky dávám automaticky mínus.
14:17
Zina: Re: Kdyby byli neziskoví, nehrdl...
silhouette
Zidane, do jisté míry souhlasím, také nejsem věřící. Ale mne zase pobuřuje, že stát platí policejní manévry, které organizuje, kdykoli se banda agresivních a řvoucích debilů chce podívat na fotbal. A na druhou stranu mám ráda divadlo a zde považuju státní (nebo obecní) dotace za nezbytné. A stokrát se můžu vztekat, že divadlo je přece kultura a fotbal pokleslá lidová zábava - jako demokratka musím uznat (byť se skřípěním zubů), že stát investuje i tam, kde je to z hlediska mých potřeb zbytečné.
13:43
YDraigGoch: Re: Kdyby byli neziskoví, nehrdl...
YDraigGoch
Když, Deneb, já mám zvláštní dojem, že kdyby měl kulturní památky financovat stát, stane se právě to, co by se stát nemělo - tedy všechny se rozpadnou na prach. A soukromí majitelé, to je většinou průšvih ještě větší. A když je nějaká šance, dopadne to jako ta zvláštní kauza s Panenskými Břežany... :-/ Kdybych věděla, že z mých daní půjdou peníze na takové věci, hned by mi vadilo míň, že jsou relativně vysoké...
Love has teeth; they bite; the wounds never close. No word, no combination of words can close those lovebites.
14:52
Deneb: Re: Kdyby byli neziskoví, nehrdl...
Deneb
Když o tom píšu, myslím na konkrétní příklad. Barokní poutní kostel, který zůstal na místě zaniklé obce v Sudetech. Jezdím tam už nkolik let aspoň na pár dní v roce pomáhat a průvodcovat. Kostel je v majetku církve, přesněji blízkého kláštera. Jenže klášter je starý a veliký, mnichů zůstalo jen pár a peněz od státu je sotva na základní údržbu kláštera, na kostel nezbývá v podstatě nic. Za komunistů byl kostel chráněn památkovou péčí, udržován a aspoň rámcově zabezpečen, až naše svobodná společnost svobodně vyplundrovala co se dalo a z našich daní namísto oprav kostela platíme pohodlný hotel za mřížemi těm pár nešikovnějším zlodějíčkům, které se na místě podařilo chytit. To je pak k vzteku.

Jinak sto bodů Zině. Nejsem věřící, církve bych taky k přežití nepotřebovala, ale považuju je za určitou kulturně-společenskou památku svého druhu, takže jim dotace přeju - zvlášť když denně vidím, jaké pitomosti stát sponzoruje částkami mnohdy nesrovnatelně vyššími.
Fandím mnišským řádům, které se státních příspěvků zřekly a své fungování si hradí samy, například prodejem zemědělských produktů z vlastního hospodářství. Ale třeba jeptišky, které v klášterních hospicích pečují o mentálně postižené nebo dlouhodobě nemocné, by bez státních peněz být nemohly.
Živá, mrtvá pod kůží mi teče / jako horký vosk / řeka krve z parafínu / změklá minulost
23:11
Groak: Re: Kdyby byli neziskoví, nehrdl...
silhouette
Politická narážka?
13:38
Zidane: Re: Kdyby byli neziskoví, nehrdl...
Zidane
Kdyby byl podpis delší, rozvedu to, ale už tak jsem se sotva vešel. Mě tu štvaly a štvou hlášky typu "A: Tak jsem byl hodit vejce na Paroubka. B: Dobře ty! A: Netrefil jsem se. B: Uč se mířit", popř jiné narážky na konkrétní politiky bez rozdílu politické příslušnosti. Narážky na politiku jako celek toleruju, pokud je to v rozumných mezích.
Za pravopisné hrubky, wypatlanštinu, přepsané staré vtipy, politické narážky a evidentní gumídky dávám automaticky mínus.
08:03
elanius: Re: Kdyby byli neziskoví, nehrdl...
elanius
Som za to, aby cirkev dobrovoľne dotovali veriaci. Ale v tom prípade by aj ďalšiu podobnú neziskovku, štát, mali dotovať dobrovoľníci. Aspoň by sa ukázalo, komu sa viac verí.
A predsa sa netočí !
13:34
Zidane: Re: Kdyby byli neziskoví, nehrdl...
Zidane
Stát je tu pro všechny. Může se nám to nelíbit, můžeme na to mít různé názory, ale kam by to vedlo bez státu? Nevyhnutelně k zákonu většího klacku a diktatuře. Takže nějaký ten stát nás "zastřešovat" musí, zatímco církev tu je pro věřící, bez církve by se být dalo. Jak říká Deneb, kulturní památky může vzít pod patronát stát, na to nemusíme mít církev.
Za pravopisné hrubky, wypatlanštinu, přepsané staré vtipy, politické narážky a evidentní gumídky dávám automaticky mínus.
15:14
Deneb: Re: Kdyby byli neziskoví, nehrdl...
Deneb
Tak tak, církev je tu pro věřící, školství pro děti, silnice pro řidiče, důchody pro důchodce, nemocnice pro nemocné a tak dále. Takže když to vezmu do důsledků, jako zdravá dospělá žena, která nejraději cestuje pěšky, bych mohla rovnou přestat platit daně, protože komu záleží na nové dálnici, ať si ji zaplatí, komu na škole v jeho městě, ať si ji zaplatí, komu na výzkumu léku proti rakovině, ať si ho zaplatí... A teď vážně: církve jsou podle mě někde na pomezí vzdělávacích, kulturních, charitativních a volnočasových organizací a jako takové si podle mého názoru státní příspěvky zaslouží. O jejich výši a určení by se dalo diskutovat.
Živá, mrtvá pod kůží mi teče / jako horký vosk / řeka krve z parafínu / změklá minulost
19:25
Zidane: Re: Kdyby byli neziskoví, nehrdl...
Zidane
Silnice jsou také pro všechny, i zdravá dospělá osoba chodí nakupovat a zboží je do obchodu přiváženo po silnici či dálnici.

Důchodce také jednou budu a budu pobírat důchod, pokud se toho tím tempem zvyšování věku odchodu do důchodu dožiju a nebude to stylem "žadatelé o důchod musí přeplavat Vltavu. Kdo přeplave, mazej do práce, jsi schopnej dost a upozorňujeme, že na "nástupním" břehu bude stát člověk z ČSSZ s bidlem, aby někoho nenapadlo vylézt."

Děti budu mít a chci, aby měly vzdělání - a ano, základní musí být, protože je povinné, zdarma, tedy financované státem.

Nemocný mohu být třeba zítra a proto odvádím solidárně do systému. Nikdy nevím, kdy začnu potřebovat tak nákladné léčení, že to, co bych si "naspořil" odváděním by stačilo na chvíli a co potom? A o tom něco vím, že třeba léčba rakoviny jde do milionů hodně rychle. Takže zdravotnictví taky potřebujeme či budeme potřebovat každý. Ať už pro sebe nebo pro nevydělávající členy rodiny, např. děti.

Církev mě spíš žere právě tím, že to mají keců o slibu chudoby a pak krkouněj a hrdlej se o něco, co kdysi sami ukradli, pak jim to bylo ukradeno a teď by to oni chtěli zpátky a kdybych já někde v rodokmenu vyšťáral, že mi praprapraprapraprapraprababičku upálili jako čarodějnici a její rodině z moci církevní jako trest zabavili majetek, dá mi za něj někdo něco, když církev mým prapředkům ukradla majetek jen proto, že prostě mohla? Nedá - ale církev se o ukradené hrdlí a stát jim to bude splácet - dvojí metr?

Jinak tedy ano, nějaké státní příspěvky by si církve i zasloužily, ale jak říkáš - o výši a tom, kam to pude, by se dalo dlouho diskutovat.
Za pravopisné hrubky, wypatlanštinu, přepsané staré vtipy, politické narážky a evidentní gumídky dávám automaticky mínus.

Kategorie


Přihlášení


Uživatelé online


Nejnovější hlášky

smudlmachka
před 1247 dny

Hláška #73967

<a> Ach ta práce na call centru

Quaderr
před 1552 dny

Hláška #73963

<Zákazník> Dobrý den, potřeboval

thegoodhen
před 1903 dny

Hláška #73947

<a> Čau, nalila jsem si do kláve

Gomi
před 2108 dny

Hláška #73931

<a> Nevíte někdo, jak dostat dat

sistence
před 2323 dny

Hláška #73914

<a> Dobrý den, zaujala mne vaše


Nejnovější příspěvky

nakopnuta_sova
před 35 dny

K hlášce #32681

Re: Pořád je to jak můj bejvalej

Zelvi
před 66 dny

K hlášce #32681

Pořád je to jak můj bejvalej

nakopnuta_sova
před 77 dny

K hlášce #37648

Re: Mám přesně takovýho retarova

Zelvi
před 87 dny

K hlášce #37648

Re: Mám přesně takovýho retarova

nakopnuta_sova
před 96 dny

K hlášce #37648

Re: Mám přesně takovýho retarova


TOP 10 Space Invaders

8810

naparcipiskapa

7680

Edu

7360

Finer5950

7330

RIPPERSVK

6100

mati

5970

Lemra

5630

Markuus

5080

Marthy

4800

joocker

4460

urbancikpetr

Copyright © 2004 - 2024 lamer.cz | Design by Michal Ševčík
Nápověda | Pravidla | Kontakt
Mediálně zastupuje Impression Media, s.r.o.