Detail hlášky #60358

<a> Čus,tak co matura?
<b> Neudělal jsem :(
<a> Takže nejdeš ani na přijímačky na vejšku?
<b> Ne, ale podávám přihlášku na pracák, tam berou i bez přijímaček

Informace o hlášce

Datum přidání: 16. 5. 2011
Kategorie: Hlášky
Autor: Izmael (5 hlášek)
Hlasování: Nutrity, Witek, indigomejor, snail, lilo, Ke3up, wotas, Schade105, Haniccino, Airy, Samarka6, mmax, Scr1899, zelvak, suky, Ciclonwar, Ondruch, bady, Lida79, Neuromancer, Ejmin, logout, joolana, Bety888, tomzi, kikculka, jardasobo, Lei, Derrotado, valo, hrhr2, Tompechy, chearius, snowflake, user1234n, Saint, tomcoko, sodzer, Ambene, Judy24, hAssassin, jogino, Zakarus, frlo, kmotra, kantare, Lucker20, chachan, Dorflow, Krysoletka, Mr_Speedy, Hans 52 pro a Derienn, riddick09, zuzka2727, Rimmoncze, Maty991, naymi, Frisbeeman, Datel, Schmeeczko, YDraigGoch, bosorka, emdziel, angie-metalbee, Blanch, M4rtin, Celer, Kate456, kuras, HateMePls, DeathsDream, Tutanken, Moskva, Sha-a-kaa, RastoS, smrduty_kojot, Sotna[A], lerra, Yukina, crooty, Niah, Somzmeteny, LittleOmig, Queller, freibo, Melian, Frostys, queeny31, Widzney, Darmy, Sousuke_, bradl3y, Deneb, Ripper, Lekan, Slim2, Hammer, SpeOp, WaDa, tristaver, Diplomat, Puni, Rimmer, bounick, Highlander, Hroner, WaRi, Svorrok, Nevermore, GRIF, w3m, Danny991, KeeperX, CIMBI, wiwinka01, krutoslav, sangrila, Hombre, scarlaxx, DarkAngel, Kogaku, Mysharr, SkyHaven, redog, Alf, Keeehi, sparasis, mrcl, soustruh, Altair, pitufo, Fenris, t00thy, DARTHPraetorian, Bori5, peanutka, Meer, Dani_California, robbo99, diktator, iann, perfect, daremyth, Renee, magalhao, freaky_tomato, niemand, Marcus7, kafcak, selmi, Bubllinka, ubozak, teerinka7, TheCorrimation, Joja, love--sucks, Edu, Diego, alaqella, Lu, SnowFox, fatman, Wlk, suah, tomhavlik4, blueW200, shaby, arain, vasek004, Maddy, Mirator, Sarka, Lorandel, aiwi, Winters, teye, Harys, Bakys7, kecal_op, iNs3cT, MistrBuBak, Zuza-chan, psykkoman, audiotrack, Taran, mickelangello, nitram1234, wegas, Ice_Cube, DarthOptimus, hmmc, rain, jezzy, pavelnop, huhulesny, Lidulinka, Doktor, peca, romanpazout, hkc_moris, alisana, NaxashiDifisine, Tceld, kbtmichal
153 proti
V oblíbených: kace, Nutrity 2 uživatelé
Oblíbenost: 19,90 %
Stav: Má záporné skóre

Diskuze

13:54
Zidane: 1. to je blbá otázka, na vejšku
Zidane
1. to je blbá otázka, na vejšku člověka přece nevezmou bez ukončeného středoškolského studia. I když nám na střední říkali, že pokud jsme připuštěni k maturitě, máme už ukončené středoškolské vzdělání, protože jsme ukončili poslední ročník. Akorát nemáme maturitu a většina vysokých škol chce ne ukončené středoškolské studium, ale maturitu.
Takže sice je technická možnost jít s neudělanou maturitou na vejšku, ale je to nepravděpodobné.

2. kdy začíná vysokoškolský školní rok? A kontrolují maturitu už u přijímaček? Pokud by opravnou udělal dříve než by začínalo učení na vejšce, ještě by teoreticky mohl nastoupit, kdyby to ovšem nekontrolovali u přijímaček.

To si tu jen tak slovíčkařím.

Jo a na pracák sice berou bez přijímaček, ale nemáš odpracované roky, podporu ti nedají, budeš tam jen zaevidován. Což má výhodu v tom, že za tebe stát platí pojištění.
Za pravopisné hrubky, wypatlanštinu, přepsané staré vtipy, politické narážky a evidentní gumídky dávám automaticky mínus.
14:05
bosorka: Re: 1. to je blbá otázka, na vej...
bosorka
zalezi na VŠ, jde se prihlasit na vysokou (vzhledem z podavani prihlasek nejpozdej v breznu je logicke), a pokud te vezmou bez prijimacek (dozvis se v dubnu) a neudelas maturu, tak vetsinou staci na tu VŠ napsat, že maturovat budeš v září a maturitní vysvědčení doložíš dodatečně. Spolužák třeba maturoval 18.9, 2.9 byl u zapisu na VŠ a 22.9 začínal semestr.
15:58
Doublekill: Re: 1. to je blbá otázka, na vej...
silhouette
Na přijímačky jít může, maturitu může udělat v září a ocejchovaný papír dodat buď při zápise na VŠ nebo později, to už asi taky trochu záleží na lidech. Bývá taky druhý termín zápisu na VŠ. U přijímaček to určitě nekontrolují, já jsem snad dělal přijímačky dřív než jsem měl první termín maturitních zkoušek.
18:26
Usirev: Re: 1. to je blbá otázka, na vej...
silhouette
když už si chceš slovíčkařit, tak na vejšce se tomu řiká akademickej rok :-P
Jsem korektor. Čtení zdejších příspěvků – to je jako neplacenej přesčas.
17:51
Derrotado: jen ať jde na pracák...pracující...
silhouette
jen ať jde na pracák...pracující lid potřebujeme.
19:08
Zidane: Re: jen ať jde na pracák...pracu...
Zidane
Jenže to by pak neměl jít na pracák, ale hledat si práci. Na pracáku najdou práci málokomu už proto, že bývalo něco, že ti jako nesmějí nabídnout - resp. nabídnout mohou, nesmějí tě nutit to vzít - práci o více než "kvalifikační stupeň" horší než máš vzdělání. A bere se to vejška-střední-učňák-základka, takže se střední by tě NESMĚLI nutit jít někam, kde zaměstnavateli stačí základka, protože na to máš moc velkou kvalifikaci. Možná už to bylo změněno, nevím, když jsem byl naposled na pracáku, ještě to tak bylo.
Za pravopisné hrubky, wypatlanštinu, přepsané staré vtipy, politické narážky a evidentní gumídky dávám automaticky mínus.
10:32
bitbit: Re: jen ať jde na pracák...pracu...
silhouette
Teď je to myslím, že 6 měsíců tě nesmí nutit dokonce do jiného oboru, než si napsal, že v něm chceš pracovat. A pak tě můžou nutit do čehokoli. Ohledně vzdělání se to vztahuje taky jen na 6 měsíců. A pokud chceš vyšší podporu, tak musíš jít každé 2 nebo 3 měsíce odpracovat určitý počet neplacených hodin, většinou se to děla u měst a obcí.
13:50
Zidane: Re: jen ať jde na pracák...pracu...
Zidane
Tak se to asi trošku měnilo, však jsem byl na pracáku před kolika lety.

Akorát s těmi neplacenými hodinami se trošku mýlíš.
To se netýká podpory, ale doby, kdy už podporu nepobíráš, protože ta je snad jen na půl roku. Poté si můžeš zažádat o "příspěvek na živobytí" u Městského či Obecního úřadu. A tam už je to tak, že když neděláš pro obec, dají ti nějakou částku, když děláš snad max dvacet hodin měsíčně, dají ti víc a když třicet, dají ti nejvyšší možnou částku.

Tohle totiž náhodou vím, ač se mne to přímo netýká.
Za pravopisné hrubky, wypatlanštinu, přepsané staré vtipy, politické narážky a evidentní gumídky dávám automaticky mínus.
12:15
bitbit: Re: jen ať jde na pracák...pracu...
silhouette
Díky. Tak já na pracáku taky již nějaký ten rok nebyl. Akorát se v mém okolí pohybuje dost lidí co na pracáku jsou, tak vím že dělají pro obec, aby měli vyšší podporu, ale nevěděl jsem, že je to příspěvek na živobytí.

Kategorie


Přihlášení


Uživatelé online


Nejnovější hlášky

smudlmachka
před 1211 dny

Hláška #73967

<a> Ach ta práce na call centru

Quaderr
před 1516 dny

Hláška #73963

<Zákazník> Dobrý den, potřeboval

thegoodhen
před 1867 dny

Hláška #73947

<a> Čau, nalila jsem si do kláve

Gomi
před 2072 dny

Hláška #73931

<a> Nevíte někdo, jak dostat dat

sistence
před 2287 dny

Hláška #73914

<a> Dobrý den, zaujala mne vaše


Nejnovější příspěvky

Zelvi
před 30 dny

K hlášce #32681

Pořád je to jak můj bejvalej

nakopnuta_sova
před 42 dny

K hlášce #37648

Re: Mám přesně takovýho retarova

Zelvi
před 51 dny

K hlášce #37648

Re: Mám přesně takovýho retarova

nakopnuta_sova
před 60 dny

K hlášce #37648

Re: Mám přesně takovýho retarova

Zelvi
před 68 dny

K hlášce #72023

Já nesnášim eelona, ale tesly js


TOP 10 Space Invaders

8810

naparcipiskapa

7680

Edu

7360

Finer5950

7330

RIPPERSVK

6100

mati

5970

Lemra

5630

Markuus

5080

Marthy

4800

joocker

4460

urbancikpetr

Copyright © 2004 - 2024 lamer.cz | Design by Michal Ševčík
Nápověda | Pravidla | Kontakt
Mediálně zastupuje Impression Media, s.r.o.